Odprta Kuhinja

Ta slastna lešnikova torta vas bo prepričala z enostavno pripravo

Odpri galerijo
A+   A-
Res odlična, trapasto preprosta lešnikova torta za vsako priložnost. Gremo stavit, da bo to hit vašega decembra?


Sestavine



  • 300 g mletih praženih lešnikov

  • 10 jajc, 170 g sladkorja, 100 g čokolade v prahu

  • 2 žlici ruma, cimet (za marmelado)

  • marelična marmelada, 750 ml sladke smetane


ni podpisa
ni podpisa

--
Priprava


1. Pripravimo model premera približno 21–23 cm in ga oblečemo v peki papir. Pečico vključimo na 200 stopinj. Pripravimo 3 kose peki papirja.

2. Jajca ločimo, rumenjake in sladkor stepamo tako dolgo, da dobimo penasto kremo. Nato dodamo čokolado v prahu, mlete lešnike, rum in ročno premešamo.

3. Beljake stepemo v sneg, nato jih ročno in z občutkom vmešamo v biskvitno testo za torto.

4. V pekač nalijemo tretjino testa in pečemo približno 15 minut, nato enako storimo še dvakrat in pustimo, da se delno ohladi.

5. Marmeladi dodamo cimet, nato jo z malo vode razredčimo.

6. Smetano čvrsto stepemo.

7. Pripravimo prvo plast biskvita: dobro premažemo z marmelado, povrhu dodamo malo smetane in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, spet premažemo in tako do tretje plasti biskvita. Celo torto premažemo s smetano in okrasimo.
Namig: Če želite, lahko v smetano vmešate čokolado. Namesto z marmelado lahko namažete s čokolado, vendar tudi to razredčite z nekaj žlicami vode, da bo torta sočna.

Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 29.11.2019 ob 12:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: