Ta slastna lešnikova torta vas bo prepričala z enostavno pripravo
Odpri galerijo
A+ A-
Res odlična, trapasto preprosta lešnikova torta za vsako priložnost. Gremo stavit, da bo to hit vašega decembra?
Sestavine
- 300 g mletih praženih lešnikov
- 10 jajc, 170 g sladkorja, 100 g čokolade v prahu
- 2 žlici ruma, cimet (za marmelado)
- marelična marmelada, 750 ml sladke smetane
--
Priprava
1. Pripravimo model premera približno 21–23 cm in ga oblečemo v peki papir. Pečico vključimo na 200 stopinj. Pripravimo 3 kose peki papirja.
2. Jajca ločimo, rumenjake in sladkor stepamo tako dolgo, da dobimo penasto kremo. Nato dodamo čokolado v prahu, mlete lešnike, rum in ročno premešamo.
3. Beljake stepemo v sneg, nato jih ročno in z občutkom vmešamo v biskvitno testo za torto.
4. V pekač nalijemo tretjino testa in pečemo približno 15 minut, nato enako storimo še dvakrat in pustimo, da se delno ohladi.
5. Marmeladi dodamo cimet, nato jo z malo vode razredčimo.
6. Smetano čvrsto stepemo.
7. Pripravimo prvo plast biskvita: dobro premažemo z marmelado, povrhu dodamo malo smetane in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, spet premažemo in tako do tretje plasti biskvita. Celo torto premažemo s smetano in okrasimo.
Namig: Če želite, lahko v smetano vmešate čokolado. Namesto z marmelado lahko namažete s čokolado, vendar tudi to razredčite z nekaj žlicami vode, da bo torta sočna.
Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 29.11.2019 ob 12:11