Odprta Kuhinja
  • Recepti▾
    • Kaj skuhati

      • Video
      • Hitro in preprosto
      • Testenine
      • Rižota
      • Solate
      • Brezmesne jedi
    • Po priložnosti

      • Piknik
      • Valentinovo
      • Pust
      • Božič in novo leto
      • Velika noč
      • Zabava
      • Noč čarovnic
      • Brunch
      • Martinovo
      • Rojstni dan
    • Obrok

      • Kosilo
      • Večerja
      • Prigrizek
      • Malica
      • Zajtrk
    • Tip jedi

      • Pijača
      • Pečenka
      • Priloga
      • Glavna jed
      • Kruh
      • Mesne jedi
      • Morska hrana
      • Testenine
      • Zrezki
      • Sladice
      • Domači pripravki
      • Rižota
      • Sladoled
      • Solate
      • Omaka
      • Juhe in enolončnice
      • Predjedi
      • Zelenjavne jedi
    • Sestavine

      • Stročnice
      • Rdeče zelje
      • Mleko
      • Ajdova kaša
      • Vlečeno testo
      • Leča
      • Piščanec
      • Ribe in morski sadeži
      • Listnato testo
      • Svinjina
      • Jajca
      • Kislo zelje
      • Jogurt
      • Krompir
      • Testenine
      • Žita
      • Riž
      • Skuta
      • Govedina
    • Dieta

      • Vegi
      • FIT
      • Brez glutena
      • Veganstvo
    • Kuhinja

      • Mehiška kuhinja
      • Balkanska kuhinja
      • Grška kuhinja
      • Slovenska kuhinja
      • Italijanska kuhinja
      • Azijska kuhinja
    • Brez ostankov
  • Triki in namigi
  • Brbotanje
  • Izleti in dogodki
  • Video
  • Studio OK
  • Kuharske delavnice

Tabbouleh za lažji obrok

A+   A-
Znana arabska jed iz zadnjega letošnjega paradižnika.



Priprava: 30 minut.

Sestavine


- 125 g bulgurja
- šopek peteršilja
- 2 bogati vejici mete
- 4 večji paradižniki
- limona
- 4 žlice oljčnega olja
- sol, poper
- bela čebula

Priprava


1. V kozico nalijemo 2,5 dl vode, jo rahlo solimo, pri­stavimo in v krop stresemo bulgur. Ko znova zavre, odstavimo, pokrijemo in pustimo nabrekati 10 minut. Zatem stresemo v solatno skledo in pustimo, da se povsem ohladi.

2. Liste peteršilja in mete osmukamo s stebel in sesekljamo.

3. Paradižnike očistimo in nato narežemo na kocke. Čebulo drobno sesekljamo.

4. K ohlajenemu burgurju stresemo nasekljana zelišča, dodamo paradižnik, čebulo, začinimo s soljo, poprom, sokom limone in oljčnim oljem.
5. Dobro premešamo in postrežemo po grahovi juhi ob pečenem svinjskem nabodalcu.
Različica: Nekateri v solato dodajo tudi na kocke narezano kumaro. Lahko uporabite kuskus, vendar je bulgur slastnejša izbira.

Nasvet: Ne pozabite na meto in limono. Šele s tema dodatkoma postane solata res nekaj posebnega, sočna in osvežilna.

Namig: Če vam kaj solate ostane, jo lahko uporabite jutri kot osnovo ali dodatek za solato ob pečeni tunini.

Fotografija: Getty Images
Preberite še: Kruhki z mocarelo

 
Datum Objave: 9.9.2019 ob 07:09

Več iz te teme:

paradižnikpeteršiljTabboulehmeta

Naročite se na e-novice:

M
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.
ZADNJE
  • Začinjene robidnice v kisu: shranek, ki ga morate imeti v svoji shrambi
  • Brina ima recept, da bo hobotnica tako dobra kot iz restavracije (VIDEO)
  • Ste kupili melono ali lubenico brez okusa? Obstaja način, kako ju lahko rešimo
  • Recept za puhaste miške iz bučk, ki se stopijo v ustih
  • Ideje, kaj za zajtrk, da niso vedno jajca ali nekaj na kruhu
  • Cezarjeva solata: recept so nam zaupali v ljubljanski restavraciji Joe Peña's
Več >>
Priporočamo
  • Začinjene robidnice v kisu: shranek, ki ga morate imeti v svoji shrambi
  • Suzan Gabrijan: osrednja fotografinja največjih kuharskih imen pri nas
  • Brina ima recept, da bo hobotnica tako dobra kot iz restavracije (VIDEO)
  • Suzan Gabrijan: osrednja fotografinja največjih kuharskih imen pri nas
  • Ste kupili melono ali lubenico brez okusa? Obstaja način, kako ju lahko rešimo
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
  • Brina ima recept, da bo hobotnica tako dobra kot iz restavracije (VIDEO)
  • Recept za puhaste miške iz bučk, ki se stopijo v ustih
  • Ideje, kaj za zajtrk, da niso vedno jajca ali nekaj na kruhu
  • Tedenski jedilnik: zares slastna družinska kosila, s katerimi ni veliko dela
Tiskana izdaja
Prva stran tiskane izdaje
Odprta Kuhinja logo
  • Recepti
  • Triki in namigi
  • Brbotanje
  • Izleti in dogodki
  • Video
  • Studio OK
  • Kuharske delavnice
Vse pravice pridržane © 2018 - 2025 Odprta kuhinja.
POGOJI UPORABE|OGLAŠEVANJE|PIŠKOTKI|KONTAKT|POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI

Odprta Kuhinja
Recepti

Kaj skuhati

VideoHitro in preprostoTestenineRižotaSolateBrezmesne jedi

Po priložnosti

PiknikValentinovoPustBožič in novo letoVelika nočZabavaNoč čarovnicBrunchMartinovoRojstni dan

Obrok

KosiloVečerjaPrigrizekMalicaZajtrk

Tip jedi

PijačaPečenkaPrilogaGlavna jedKruhMesne jediMorska hranaTestenineZrezkiSladiceDomači pripravkiRižotaSladoledSolateOmakaJuhe in enolončnicePredjediZelenjavne jedi

Sestavine

StročniceRdeče zeljeMlekoAjdova kašaVlečeno testoLečaPiščanecRibe in morski sadežiListnato testoSvinjinaJajcaKislo zeljeJogurtKrompirTestenineŽitaRižSkutaGovedina

Dieta

VegiFITBrez glutenaVeganstvo

Kuhinja

Mehiška kuhinjaBalkanska kuhinjaGrška kuhinjaSlovenska kuhinjaItalijanska kuhinjaAzijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice

Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.