Tabbouleh za lažji obrok

Znana arabska jed iz zadnjega letošnjega paradižnika.

Priprava: 30 minut.

Sestavine

– 125 g bulgurja
– šopek peteršilja
– 2 bogati vejici mete
– 4 večji paradižniki
– limona
– 4 žlice oljčnega olja
– sol, poper
– bela čebula

Priprava

1. V kozico nalijemo 2,5 dl vode, jo rahlo solimo, pri­stavimo in v krop stresemo bulgur. Ko znova zavre, odstavimo, pokrijemo in pustimo nabrekati 10 minut. Zatem stresemo v solatno skledo in pustimo, da se povsem ohladi.

2. Liste peteršilja in mete osmukamo s stebel in sesekljamo.

3. Paradižnike očistimo in nato narežemo na kocke. Čebulo drobno sesekljamo.

4. K ohlajenemu burgurju stresemo nasekljana zelišča, dodamo paradižnik, čebulo, začinimo s soljo, poprom, sokom limone in oljčnim oljem.
5. Dobro premešamo in postrežemo po grahovi juhi ob pečenem svinjskem nabodalcu.

Različica: Nekateri v solato dodajo tudi na kocke narezano kumaro. Lahko uporabite kuskus, vendar je bulgur slastnejša izbira.
Nasvet: Ne pozabite na meto in limono. Šele s tema dodatkoma postane solata res nekaj posebnega, sočna in osvežilna.
Namig: Če vam kaj solate ostane, jo lahko uporabite jutri kot osnovo ali dodatek za solato ob pečeni tunini.

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Kruhki z mocarelo

 

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana