
To so svojevrstne lučke, preproste, a domiselne in izjemno osvežilne.
Pripravimo jih vnaprej, kadar se obeta zares vroč dan. Ker jih prehitro zmanjka, poskrbite za zalogo zrele in sladke lubenice.
Lubenica s čokolado
- manjša lubenica
- 200 g temne čokolade za kuhanje
- 2 žlici majhnih lističev poprove mete (ali drobno nasekljanih, če so večji)
- žlička ognjičevih lističev
Priprava
1. Lubenico najprej narežemo na rezine, nato manjše trikotnike, ki se jih še vedno drži lupina. Nasekljamo meto in očistimo ognjičeve lističe.
2. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo: manjši lonec z nalomljeno čokolado postavimo nad večjega, v spodnjega nalijemo vodo in med mešanjem čakamo, da se čokolada v vročini pare raztopi.
3. Kose lubenice pomakamo v čokolado nekje do dveh tretjin in polagamo na mrežico ali pladenj, potresemo z lističi mete (za okus) in ognjiča (za okras), nato pa damo v zamrzovalno skrinjo za vsaj 15 minut.