Tako iz lubenice naredimo preprost posladek, ki navduši vse družinske člane

To so svojevrstne lučke, preproste, a domiselne in izjemno osvežilne.

Pripravimo jih vnaprej, kadar se obeta zares vroč dan. Ker jih prehitro zmanjka, poskrbite za zalogo zrele in sladke lubenice.

Lubenica s čokolado

  • manjša lubenica
  • 200 g temne čokolade za kuhanje
  • 2 žlici majhnih lističev poprove mete (ali drobno nasekljanih, če so večji)
  • žlička ognjičevih lističev

Priprava

1. Lubenico najprej narežemo na rezine, nato manjše trikotnike, ki se jih še vedno drži lupina. Nasekljamo meto in očistimo ognjičeve lističe.

2. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo: manjši lonec z nalomljeno čokolado postavimo nad večjega, v spodnjega nalijemo vodo in med mešanjem čakamo, da se čokolada v vročini pare raztopi.

3. Kose lubenice pomakamo v čokolado nekje do dveh tretjin in polagamo na mrežico ali pladenj, potresemo z lističi mete (za okus) in ognjiča (za okras), nato pa damo v zamrzovalno skrinjo za vsaj 15 minut.

Namig: Meta tu ni po naključju, za okus, ki je očaral nas, je tako rekoč ključna.
Priporočamo še: Melona: trije izvirni načini za bliskovito pripravljene poletne jedi
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana