Odprta Kuhinja

Tako narejen pire bo uspešnica ob dobri pečenki

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Krompirjev pire je klasika, ki jo vsi ljubitelji hrane nenehno obračamo na glavo v lovu za popolno teksturo, pri tem pa si vedno pomagamo z mlečnimi izdelki, kot so maslo, smetana in mleko. Tokrat pa bo njihovo mesto zasedla druga sestavina.


Zakaj ne bi že na začetku posegli po mlečni komponenti, ki je sama po sebi slavno kremna – maskarponeju? Ideja se je izkazala za uspešnico, saj je krompirjev pire z maskarponejem najin najbolj puhasti in kremni pire, obenem pa odličnega okusa. Za povrhu sva v pripravo vtaknila še eno dobrodošlo bližnjico v obliki uporabe ročnega mešalnika. Ta poskrbi za ekspresno pripravo in svilnato nežno teksturo.

Krompirjev pire z maskarponejem


Bolj kremno ne gre.

  • 1,2 kg krompirja

  • 250 g sira maskarpone

  • žlička soli

  • 40 g masla

  • mleko po potrebi


Priprava


1. Krompir olupimo, narežemo na drobne kocke in skuhamo do mehkega.

2. Še vročega stresemo v cedilo in pustimo pri miru, da odvečna voda izpari.

3. Stresemo ga nazaj v posodo in dodamo maslo, sol in maskarpone, nato pa zmešamo z električnim ročnim mešalnikom z običajnimi metlicami. Po želji ali potrebi dodamo še malo toplega mleka.

4. Tako pripravljen pire je izjemno kremen, za res svilnato teksturo brez koščkov krompirja pa ga še pretlačimo skozi fino cedilo.

5. Postrežemo lahko kar takega ali pa ga nabrizgamo v posodice, po vrhu posujemo nariban parmezan in na visoki temperaturi zapečemo v pečici, da se sir stopi.
Priporočamo še: Nadevan piščanec po družinskem receptu
Datum Objave: 23.12.2021 ob 16:12

Več iz te teme:

prilogekrompirmaskarponepire

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.