Odprta Kuhinja

Telečji kotleti iz pečice za družinska kosila v prazničnem času

Odpri galerijo
A+   A-
S pomarančo in rožmarinom, da bo zares zadišalo po decembru.



Telečji kotleti so sicer lahko vsakdanja mesna jed, a če jih drugače začinimo in naredimo v pečici, da bo zadišalo po prostoru, jed hitro postane pražnje preoblečena. Poleg priporočamo naše priljubljene priloge.

Sestavine



  • 6 telečjih kotletov

  • pomaranča

  • 2 šalotki

  • 4 stroki česna

  • gorčica

  • vejica rožmarina

  • sol

  • poper

  • olje


Priprava


1. Nekaj ur pred peko kotlete naoljimo, solimo, popramo, posodo prekrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik.

2. Vključimo pečico na 175–180 stopinj, pekač pomažemo z oljem, poljubno na večje dele narežemo šalotko in česen, dodamo rožmarin in dolijemo vino.

3. Kotlete na ponvi z vsake strani opečemo, da spremenijo barvo, nato jih zložimo v pekač in pomažemo z gorčico.

4. Pomarančo olupimo, narežemo na kolute in sem ter tja dodamo h kotletom.

5. Pekač prekrijemo s folijo in za uro po­stavimo v ogreto pečico, nato povečamo temperaturo na 200 stopinj in pekač odkrijemo ter pečemo še približno 30 minut. Med drugim delom pečenja, kotlete enkrat ali dvakrat obrnemo. Ko bo tekočina izhlapela, kotleti pa dobili lepo zlato rjavo barvo, je jed gotova.

6. Meso prestavimo na topel krožnik, s paličnim mešalnikom pa iz preostale tekočine in zelenjave v pekaču naredimo omako in jo ponudimo ob kotletih.
Priporočamo še: Hrustljavo pečeni piščančji polovički

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 5.12.2020 ob 09:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: