Odprta Kuhinja

Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil

Homemade Rolled Porchetta Roast with Several Herbs
Odpri galerijo
A+   A-
Hitro kosilo bogatega okusa.


Sestavine



  • 500 g testenin (špageti, peresniki, bavette, rezanci)

  • svež peteršilj

  • 3 stroka česna

  • 2 majhna posušena čilija

  • 400 g paradižnikove mezge ali pelatov

  • 4 inčuni

  • pest oljk

  • 1 do 2 žlici kaper

  • oljčno olje

  • in še: parmezan


Priprava


1. Pristavimo osoljeno vodo, v kateri bomo kuhali peresnike.

2. Na oljčnem olju prepražimo stisnjen česen, peteršilj in nasekljan čili, ki smo mu odstranili semena. Dodamo pelate. Čez nekaj časa dodamo nasekljane inčune. Na koncu pa še na majhne kose narezane oljke in cele kapre. Solimo in popramo po okusu.

3. Omako zmešamo s testeninami in posujemo s parmezanom.

Priporočamo še: Odlične domače tagliatelle puttanesca
Datum Objave: 20.10.2019 ob 16:10

Več iz te teme:

testenineputtanesca

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja