Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil

Hitro kosilo bogatega okusa.

Sestavine

  • 500 g testenin (špageti, peresniki, bavette, rezanci)
  • svež peteršilj
  • 3 stroka česna
  • 2 majhna posušena čilija
  • 400 g paradižnikove mezge ali pelatov
  • 4 inčuni
  • pest oljk
  • 1 do 2 žlici kaper
  • oljčno olje
  • in še: parmezan

Priprava

1. Pristavimo osoljeno vodo, v kateri bomo kuhali peresnike.

2. Na oljčnem olju prepražimo stisnjen česen, peteršilj in nasekljan čili, ki smo mu odstranili semena. Dodamo pelate. Čez nekaj časa dodamo nasekljane inčune. Na koncu pa še na majhne kose narezane oljke in cele kapre. Solimo in popramo po okusu.

3. Omako zmešamo s testeninami in posujemo s parmezanom.

Priporočamo še: Odlične domače tagliatelle puttanesca

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed