Odprta Kuhinja

Odlične domače tagliatelle puttanesca

Odpri galerijo
A+   A-
Tagliatelle bomo zamesili kar sami.



Recept, ki mi je najbolj blizu, so prav rezanci z omako puttanesca: to je najbolj osnovni recept za jajčne testenine in s tem boste imeli največ uspeha: sama uporabljam in se držim ostre moke iz Sparove linije budget. Težko pa je opisati, kako trdo/mehko mora biti testo: priporočam raje nekoliko mehkejše, sama pa ga uravnavam z dodajanjem vode, drugi z dodajanjem jajca, a menim, da to povzroči, da so testenine malo trše. Na začetku je bolje narediti malo mehkejše testo, ker pri oblikovanju, torej ko gre v strojček, vedno uporabljamo nekaj dodatne moke, da se ne prijema, in je zato nenadoma lahko postane preveč.

Sestavine


Testenine
- 200 g ostre moke
- 2 jajci (L), 1–2 žlici vode

Omaka puttanesca
- 4–5 žlic oljčnega olja
- 2–3 stroki česna
- žlica inčunov
- 1/2 žlice kaper
- 2 žlici črnih oljk
- 200 g paradižnikovega pireja
- nekaj češnjevih paradižnikov
- peteršilj
- ½ žličke čilijevih kosmičev (po okusu)
- sol, poper po okusu, če je treba

Priprava


1. Moko presejemo, v sredini naredimo jamico, vanjo prelijemo razžvrkljani jajci in dodamo vodo, kolikor je treba. Zgnetemo čvrsto gladko testo, ga zavijemo v prozorno folijo za živila in postavimo v hladilnik vsaj za uro.

2. Ohlajeno testo pomokamo z ostro moko in razdelimo na 2 dela. Vsakega potegnemo skozi strojček za testenine, sprva na najbolj debeli nastavitvi. Nato vsak trak razdelimo na 2 dela. Iz te količine bomo dobili 4 trakove za tagliatelle. Vsakega potegnemo skozi strojček, sprva na srednjo debelino, nato pa še dokončno tanjši trak (nastavitev 2–3).

3. Trakove rahlo pomokamo in pustimo, da se malo posušijo, da jih bomo lažje rezali. Nato jih potegnemo skozi strojček z rezili.

4. Pripravljene rezance pustimo, da se malo posušijo.

5. V ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo na tanke lističe narezan česen, premešamo in rahlo popražimo. Dodamo čilijeve kosmiče, inčune, kapre in črne oljke. Premešamo in kuhamo kakšnih 20 sekund.

6. Dodamo še razpolovljene češnjeve paradižnike in jih rahlo popražimo. Nato dolijemo paradižnikov pire. Premešamo in kuhamo še minuto.

7. Obenem stresemo v osoljeni krop testenine. Kuhamo jih približno 3 minute, nato pa jih zajemamo kar iz lonca in skupaj z nekaj vode od kuhanja dodamo v ponev z omako.

8. Premešamo in odstavimo z ognja.

9. Potresemo z nasekljanim svežim peteršiljem in postrežemo.
Preverite še: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice
Datum Objave: 16.7.2019 ob 08:07

Več iz te teme:

testenineinčuniTagliatelle puttanescaputtanesca

Naročite se na e-novice:

Tamara Ružić
Tamara RužićHej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami.