
Predjed za štiri ali kosilo za dva.
Sestavine
– 300 g polnovrednih širokih rezancev
– 500 g črnega ohrovta
– 150 g dimljene rikote
– 2 stroka česna, ščep čilija
– 2 žlici oljčnega olja in malo za povrhu
– sol in poper iz mlinčka
Priprava
1. Ohrovt osmukamo, ga v slanem kropu blanširamo 4–6 minut in s penovko prenesemo v posodo, v kateri smo si pripravili ledeno mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje. Dobro odcedimo.
2. Medtem olupimo in drobno sesekljamo česen, na majhen ogenj pristavimo ponev z oljem in stresemo vanjo česen. Malo ga pomešamo in pustimo, da zadiši, dodamo ohrovt in pražimo 5 minut. Vmes mešamo in potresemo še s čilijem. Zavremo vodo, jo solimo in skuhamo testenine po navodilu na embalaži.
3. Medtem narežemo dimljeno rikoto na kocke. Na večji krožnik položimo ohrovt, zmešamo z odcejenimi testeninami in potresemo z rikoto, pokapamo z oljem – in ponudimo!
Poizkusite še: Recept za saherjevo torto
Fotografija in recept: Slavka Ilich