Odprta Kuhinja

Testenine s črnim ohrovtom

Odpri galerijo
A+   A-
Predjed za štiri ali kosilo za dva.


Sestavine


- 300 g polnovrednih širokih rezancev
- 500 g črnega ohrovta
- 150 g dimljene rikote
- 2 stroka česna, ščep čilija
- 2 žlici oljčnega olja in malo za povrhu
- sol in poper iz mlinčka

Priprava


1. Ohrovt osmukamo, ga v slanem kropu blanširamo 4–6 minut in s penovko prenesemo v posodo, v kateri smo si pripravili ledeno mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje. Dobro odcedimo.

2. Medtem olupimo in drobno sesekljamo česen, na majhen ogenj pristavimo ponev z oljem in stresemo vanjo česen. Malo ga pomešamo in pustimo, da zadiši, dodamo ohrovt in pražimo 5 minut. Vmes mešamo in potresemo še s čilijem. Zavremo vodo, jo solimo in skuhamo testenine po navodilu na embalaži.

3. Medtem narežemo dimljeno rikoto na kocke. Na večji krož­nik položimo ohrovt, zmešamo z odcejenimi testeninami in potresemo z rikoto, pokapamo z oljem – in ponudimo!
Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija in recept: Slavka Ilich
Datum Objave: 11.3.2019 ob 00:03

Več iz te teme:

testeninebrezmesne jedislavka ilichohrovt

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja