Odprta Kuhinja

Testenine s slanino in stročjim fižolom v smetanovi omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Priprava: 5 minut, čas kuhanja: 20–25 minut.


Sestavine


- 400 g testenin
- 150 g slanine v kosu
- 3 pesti svežega stročjega fižola
- 4–5 dl sladke smetane
- sol, poper
- 4 stroki česna
- parmezan

Priprava


1. Stročji fižol narežemo in v manjši količini slane vode skuhamo do mehkega. Odcedimo. Slanino narežemo na kocke in v kozici popečemo. Testenine skuhamo v večji količini slane vode al dente.

2. K slanini dodamo odcejen stročji fižol, prilijemo smetano in kuhamo 5 minut, da se omaka zgosti. Začinimo s soljo, poprom in strtim česnom.

3. V omako stresemo kuhane odcejene testenine, premešamo in takoj postrežemo z naribanim sirom in paradižnikovo solato.
Različica: Polovico smetane nadomestite z mlekom in v omako vmešajte malo več sira. V omako lahko zlijete tudi vodo, v kateri se je kuhal stročji fižol, količino smetane zmanjšajte in po potrebi zgostite z žličko moke. Vsekakor vodo, v kateri se je kuhal fižol, prihranite in porabite v kratkem za juho ali enolončnico.

Namig: Skuhajte več testenin, da jih boste imeli dovolj še za naslednji dan. Naredimo vnaprej: Omako skuhajte vnaprej, testenine pa tik pred zdajci.

Poizkusite še: Sočna torta z breskvami

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 23.7.2018 ob 23:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: