Odprta Kuhinja

Testenine v drobnjakovi smetani

Odpri galerijo
A+   A-
Te testenine bodo polne okusa.Radi kuhamo testenine, ki se pogreznejo v slastne omake, takšne, ki bi jih še s kruhom pomazali. To je recept za takšno hitro in enostavno.

Priprava: 2 minuti; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine


- 500 g testenin
- 4 dl sladke smetane
- sol, poper
- vsaj en šopek drobnjaka
- 50–100 g parmezana

Priprava


1. V večji lonec nalijemo vodo in pokrito pristavimo. Ko zavre, vanjo stresemo sol, nato testenine, počakamo, da znova zavre, nato testenine kuhamo minuto manj, kot je zapisano na embalaži – vsekakor pa na zob.

2. Medtem v širši kozici na šibkem ognju segrejemo smetano, da se začne gostiti. Drobnjak narežemo in ga stresemo v omako. Vse solimo in po okusu popopramo. Takoj odstavimo, da drobnjak ne izgubi svojega izjemnega okusa.

3. Kuhane testenine odcedimo, stresemo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine, potresemo z naribanim parmezanom, premešamo in takoj ponudimo s sezonsko solato. Pisana berivka z jajcem bo, na primer, kar prava izbira.
Različica: Drobnjak v teh dneh zelo hiti rasti in kar kliče po tem, da bi ga porabili v kakšni okusni jedi.

Naredimo vnaprej: Še ena jed za tiste dni, ko smo v hudi časovni stiski. Hitro pripravljena, nima je smisla kuhati vnaprej.

Fotografija: Krištof Koman
Poizkusite še: Piščanec: tako se ga pravilno pripravi
Datum Objave: 12.5.2019 ob 09:05

Več iz te teme:

testeninedrobnjak

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.