Testenine v grahovi omaki z lososom
A+ A-
Že malo siti šunke in jajc?
Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.
Sestavine
- večja čebula
- 400 g zamrznjenega graha
- sol, strok česna, oljčno olje
- 500 g testenin
- 300 g svežega lososa
- eko limona, parmezan
Priprava
1. V velik lonec nalijemo vodo za testenine in jo pristavimo.
2. V drugo posodo nalijemo 4 dl vode in jo začnemo segrevati. Ko zavre, jo solimo in vanjo položimo lososa. Kuhamo 5 minut, nato vzamemo iz vode, vodo prihranimo.
3. Čebulo narežemo in stresemo v ponev. Dodamo grah, žlico olja in hitro popražimo, nato zalijemo z lososovo vodo. Odkrito kuhamo 5–10 minut, da se grah zmehča.
4. Medtem krop v velikem loncu solimo in zakuhamo testenine.
5. Polovico kuhanega graha prihranimo, preostalo pretlačimo v pire, nato prihranjen grah vrnemo v omako.
6. Česen stremo in z njim začinimo omako. Dodamo lupinico limone, nato sok limone in omako solimo po okusu.
7. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v grahovo omako. Dodamo še razkosanega lososa, krepko pomešamo, po potrebi prilijemo zajemalko vode od testenin in takoj postrežemo s parmezanom in solato iz vložene rdeče pese.
Naredimo vnaprej: Omako lahko skuhate vnaprej, vendar bo najverjetneje med hranjenjem spremenila barvo. Lahko pa vsaj lososa skuhate vnaprej.
Nasvet: Ne pozabite na limono, ki čudovito zaokroži okus, da postane jed osvežilna, lahka.
Poizkusite še: Ponev z mlado špinačo in čičeriko
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 5.4.2018 ob 10:04