Testenine v paradižnikovi omaki s sardinami in kaprami

Odpri galerijo
A+ A-
Ta hitre testenine.
Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10–15 minut.
Sestavine
- 400–500 g testenin
- 2 pločevinki vloženega paradižnika
- pločevinka sardin
- 2 krepki žlici vloženih kaper
- manjša glavica česna
- sol, oljčno olje
- 10–15 črnih oljk
Priprava
1. V velik lonec nalijemo vodo in jo pristavimo.
2. Česen očistimo, stremo. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo česen, da zadiši. Takoj prelijemo s paradižnikom in zavremo.
3. Krop v loncu solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob, navadno minuto manj, kot je zapisano na embalaži.
4. V omako damo sardine, kapre, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo naprej. Nazadnje vmešamo oljke.
5. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v omako. Premešamo, po potrebi prilijemo zajemalko ali dve, v kateri so se kuhale testenine, solimo in popramo po okusu. Takoj postrežemo z »veliko skledo solate«.
Različica: Poleti vložene zamenjajo sveži paradižniki in malo bazilike. Tudi sardine so lahko kdaj kar iz ribarnice in popečene v ponvi.
Opomba: Kosti sardin se v omaki lepo razpustijo in zmehčajo, da se sploh ne čutijo. Edino repke svetujem, da prej odstranite.
Naredimo vnaprej: Skuhajte omako.
Poskusite še: Špageti v paradižnikovi omaki s sardelami in kaprami
Naslovna fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 12.1.2018 ob 08:01