Testenine v paradižnikovi omaki s tunino in koruzo
A+ A-
Ta hitra različica testenin za številne okuse.
Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10 minut.
Sestavine
- 1,5 pločevinke vloženega paradižnika
- 4 pločevinke tunine v oljčnem olju
- pločevinka vložene koruze
- bazilika, peteršilj, sol
- oljčno olje
- sol, poper, 3 stroki česna
- 400–500 g testenin
Priprava
1. V velik lonec nalijemo vodo za testenine in jo zavremo.
2. Medtem narežemo česen. V globoki ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo paradižnik, zavremo in nato omako nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.
3. V krop stresemo sol in nato v kipečo vodo testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je napisano na embalaži.
4. Pločevinke s tunino odpremo, odlijemo olje in tunino razkosamo v omako. Premešamo.
5. Odpremo tudi pločevinko koruze, odlijemo vodo in tudi koruzo vmešamo v omako. Solimo, popramo, začinimo z baziliko.
6. Testenine odcedimo in stresemo v omako. Premešamo in takoj ponudimo z zeleno solato z naribanim korenjem.
Različica: Jaz bi v omako dodala še ščep feferona, da okrepi in zaokroži okus, ampak to je stvar osebnega okusa (družine).
Naredimo vnaprej: Seveda, omako skuhajte vnaprej brez zadržkov.
Opomba: Ena pločevinka in pol? Polovico ste menda porabili v včerajšnjem kariju. Če niste, za omako vzemite dve pločevinki paradižnika.
Poizkusite še: Gratinirana krompirjeva zloženka
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 2.3.2018 ob 10:03