Odprta Kuhinja

Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze

Odpri galerijo
A+   A-
Jed bo očarala vse, ki obožujete zelo kremne omake.



Čeprav je omaka pripravljena le iz osnovnih sestavin, njen bogati okus in svilnata kremnost tega nikakor ne kažeta. K njej se odlično podajo prav vse vrste in oblike testenin, ki jih izbrskamo doma.«
Priporočamo tudi: Presenečeni boste, kaj vse smo skuhali iz samo enega kilograma moke

Sestavine



  • 400 g poljubnih testenin

  • 50 g moke

  • 50 g masla

  • 600 ml mleka

  • 4 stroki česna

  • pol žličke soli

  • 2 lovorova lista

  • ščepec popra

  • ščepec muškatnega oreščka

  • po želji: 100 g šunke, slanine ali druge mesnine, drobnjak, trdi sir


Priprava


1. Priprava mleka: česen na drobno nasekljamo. Mleko zlijemo v kozico, dodamo česen in lovorova lista ter pristavimo na ogenj. Ko zavre, mleko odstavimo in ga pustimo 20 minut pri miru. Iz njega nato odstranimo lovor.

2. Testenine: na ogenj pristavimo velik lonec z vodo in jo dobro solimo.

3. Počakamo, da zavre, nato vanjo stresemo testenine. Kuhamo jih toliko časa, kot piše na embalaži.

4. Omaka: višjo ponev pristavimo na srednje močan ogenj in vanjo vržemo maslo.

5. Ko se stopi, dodamo moko. Z metlico zmešamo, da nastane gladka zmes in moka potemni – približno 3 minute.

6. V ponev postopoma vlijemo aromatizirano mleko, medtem pa neprenehoma mešamo. Dodamo muškatni orešček, sol in poper. Omako mešamo, dokler se ne zgosti, približno 5–7 minut.

7. Če želimo, lahko primešamo še popečene trakove šunke, slanine ali česa podobnega.

8. Testenine stresemo k omaki in vse skupaj dobro premešamo. Če je pregosto, prilijemo malo tekočine, v kateri so se kuhale testenine.

9. Po vrhu naribamo trdi sir in potresemo narezan drobnjak.
Datum Objave: 25.3.2020 ob 13:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj