Odprta Kuhinja

Testenine z inčuni in drobtinicami

A+   A-
Previdno s soljo.



Priprava: 1 minuta; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine


- 400 g jajčnih testenin
- 4 velike žlice krušnih drobtin
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 mali pločevinki vloženih slanih inčunov

Priprava


1. V velikem loncu zavremo 4 litre vode. Krop le rahlo solimo in vanj stresemo špagete. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži.

2. Medtem v globoko ponev nalijemo olje in dodamo inčune. Pristavimo in previdno kuhamo nekaj minut, da se razpustijo.

3. Tik preden so testenine kuhane, v ponev k inčunom stresemo drobtine. Odstavimo.

4. Testenine odcedimo, jih zvrnemo v ponev, to krepko stresemo, da se vse pomeša z omako. Če želimo, prilijemo zajemalko ali največ dve vode, v kateri so se kuhale testenine.

5. Takoj postrežemo z zeleno solato z naribano črno redkvijo.
Opomba: Svetujem, da izberete jajčne testenine, da povečate količino beljakovin v obroku, ali pa v solato dodajte kuhane stročnice, mogoče jajček …

Naredimo vnaprej: Nak, danes ne bo šlo. Jed je najboljša pravkar skuhana.

nasvet: Slani inčuni so … slani. Zato, res previdno z dodajanjem soli. Morda bi veljalo razmisliti, da vsaj kakšnega pred kuhanjem oplaknete.

Poizkusite še: Pečen fižol s panceto

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 13.2.2018 ob 15:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: