Testenine z jajci in pršutom

Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj posebnega in zahtevnega. Skoraj klasičen recept.

Priprava: 2 minuti, čas kuhanja: približno 10 minut.

Sestavine

  • 100 g rezin pršuta
  • 2–4 jajca
  • 125 g mocarele
  • oljčno olje
  • 300–400 g poljubnih testenin
  • sol

Priprava

1. Testenine skuhamo v večji količini slane vode. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži.
Medtem pršut narežemo na trakove, mocarelo na kocke.

2. V veliko skledo ali lonec ubijemo cela jajca, jih razžvrkljamo, dodamo polovico mocarele in pršuta.

3. Kuhane testenine odcedimo in še puhteče od vročine stresemo v skledo z jajci. Potresemo z drugo polovico mocarele in pršuta, poškropimo z oljčnim oljem in vse skupaj krepko premešamo. Pri tem jajca napol zakrknejo, ravno toliko, da jih je varno uživati.

4. Ponudimo s skledo sezonske solate.

Različica: Če so nam všeč, testeninam dodamo še vložene kapre. Namesto pršuta uporabimo popečeno slanino, mocarelo pa zamen­jamo s parmezanom. Za krepkejši okus dodamo še strok česna.

Fotografija: Shutterstock

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana