Odprta Kuhinja

Ti špargljevi zvitki s piščancem in panceto so nas obsedli

Odpri galerijo
A+   A-
Eden najljubših družinskih receptov, ki si ga v različnih preoblekah, preprosto in hitro lahko pripravimo v pečici ali na žaru.


Špargljevi zvitki so pri nas običajno s filejem bele ribe, fantastični pa so tudi s piščančjim ali puranjim filejem. So ena tistih jedi, ki nas popolnoma navdušijo s svojim bogatim okusom, čeprav v pripravo nismo vložili veliko truda.
In če si pri teh pomladanskih grižljajih privoščimo še kozarec belega vina, kot je npr. sauvignon ali pa sivi pinot, bo ta specialiteta s prilogo ali brez naravnost popolna!

ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


Špargljevi zvitki


Za 2 osebi.

  • 2 zrezka iz piščančjih prsi (tanjša)

  • 8 špargljev

  • 6 do 10 rezin pancete (približno 50 g)

  • sol in poper po okusu


Ostalo

  • 1 bio limona

  • 1 česen

  • nekaj vejic rožmarina


Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Šparglje očistimo in jim kar z roko odlomimo spodnji oleseneli del (lahko ga shranimo za pripravo špargljeve juhe).

3. Piščančji zrezek položimo na delovno površino in ga malenkost posolimo (ne pretiravamo, saj je že panceta zelo slana) in po okusu popramo.

4. Na zrezek položimo očiščene šparglje ter zrezek tesno ovijemo okoli njih.

5. Nato na delovno površino eno poleg druge naložimo rezine pancete (kot kaže slika), jih tesno ovijemo okoli zvitka in tako »zalepimo« na meso, ki zvitek drži skupaj.

6. V posodi segrejemo oljčno olje, ki mu dodamo nekaj rezin bio limone, česen in vejice rožmarina, ter zvitke na hitro opečemo iz vseh strani, da se panceta hrustljavo zapeče.

7. Nato posodo z zvitki pokrijemo (lahko tudi z aluminijasto folijo) in postavimo v ogreto pečico ter pečemo še kakšnih 15 do 20 minut, da se meso prepeče.

8. Pečene zvitke postrežemo takoj.
ni podpisa
ni podpisa

Namigi

Kot prilogo k špargljevim zvitkom najraje pripravim pire krompir s čemažem. Če čemaža nimamo, lahko v pire dodamo malo pečenega česna in dobimo prav tako čudovito prilogo. Seveda pa se k tej jedi krasno poda tudi pečen mladi krompir, lahko pa tudi riž ...

Namesto piščančjih zrezkov lahko šparglje ovijemo tudi v puranje zrezke ali file ribe (brancin, oslič, postrv…).

Priporočamo še: Šparglji: 30 odličnih receptov
Datum Objave: 4.5.2022 ob 11:05

Več iz te teme:

piščanecšpargljipancetašpargljevi zvitki

Naročite se na e-novice:

Jasmina Pirnar Krope
Jasmina Pirnar KropeDružina, kuharija in narava so moje drobtinice ljubezni. Ko vse to združim in v kuhinji skupaj z otrokoma ustvarjamo domače dobrote ter neprecenljive družinske spomine, v našem domu najlepše zadiši!