
Eden najljubših družinskih receptov, ki si ga v različnih preoblekah, preprosto in hitro lahko pripravimo v pečici ali na žaru.
Špargljevi zvitki so pri nas običajno s filejem bele ribe, fantastični pa so tudi s piščančjim ali puranjim filejem. So ena tistih jedi, ki nas popolnoma navdušijo s svojim bogatim okusom, čeprav v pripravo nismo vložili veliko truda.
In če si pri teh pomladanskih grižljajih privoščimo še kozarec belega vina, kot je npr. sauvignon ali pa sivi pinot, bo ta specialiteta s prilogo ali brez naravnost popolna!
Špargljevi zvitki
Za 2 osebi.
- 2 zrezka iz piščančjih prsi (tanjša)
- 8 špargljev
- 6 do 10 rezin pancete (približno 50 g)
- sol in poper po okusu
Ostalo
- 1 bio limona
- 1 česen
- nekaj vejic rožmarina
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Šparglje očistimo in jim kar z roko odlomimo spodnji oleseneli del (lahko ga shranimo za pripravo špargljeve juhe).
3. Piščančji zrezek položimo na delovno površino in ga malenkost posolimo (ne pretiravamo, saj je že panceta zelo slana) in po okusu popramo.
4. Na zrezek položimo očiščene šparglje ter zrezek tesno ovijemo okoli njih.
5. Nato na delovno površino eno poleg druge naložimo rezine pancete (kot kaže slika), jih tesno ovijemo okoli zvitka in tako »zalepimo« na meso, ki zvitek drži skupaj.
6. V posodi segrejemo oljčno olje, ki mu dodamo nekaj rezin bio limone, česen in vejice rožmarina, ter zvitke na hitro opečemo iz vseh strani, da se panceta hrustljavo zapeče.
7. Nato posodo z zvitki pokrijemo (lahko tudi z aluminijasto folijo) in postavimo v ogreto pečico ter pečemo še kakšnih 15 do 20 minut, da se meso prepeče.
8. Pečene zvitke postrežemo takoj.