Tiramisu tortica

Za 3 porcije.

Sestavine

Biskvit
– 40 g presejane polnozrnate moke
– 20 g fino mletih mandljev, ščepec soli
– jajce, 80 g grškega jogurta, jedilna žlica sladila
– jedilna žlica vaniljeve arome, čajna žlička pecilnega praška
– približno 1 dl kuhane kave, 2 jedilni žlici likerja z okusom kave
– maslo za pekač

Krema
– po 130 g sira maskarpone in grškega jogurta
– po 1 jedilna žlica sladila in vaniljeve arome
– 2 jedilni žlici likerja z okusom kave
– pol jedilne žlice pravega kakava

Priprava

1. Biskvit: v posodi zmešamo suhe sestavine – moko, mandlje, pecilni prašek, sladilo in sol.

2. V drugi posodi z ročnim mešalnikom penasto stepemo jajce, dodamo vaniljevo aromo in grški jogurt. Mokre sestavine vmešamo v suhe.

3. Manjši pekač za torto (pribl. 12 cm) namastimo z maslom ter vanj vlijemo testo za biskvit. Pečemo na 170 stopinjah 25–30 minut.

4. Biskvit dobro ohladimo in ga prerežemo na dva dela. Vsakega navlažimo z nekaj žlicami kuhane kave in žlico likerja z okusom kave.

5. Pripravimo kremo: z ročnim mešalnikom gladko zmešamo vse sestavine (razen kakava).

6. Spodnji del biskvita položimo nazaj v pekač, ga premažemo s polovico kreme, posujemo s pravim kakavom, pokrijemo z zgornjim delom biskvita in premažemo s preostalo kremo.

7. Postavimo v hladilnik, da se krema lepo strdi, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s pravim kakavom. Hranimo na hladnem.

Hranilna vrednost (na 1 porcijo od 3): 340 kcal, 14,7 B, 20,6 g OH, od tega 4 g prehranskih vlaknin in 5,3 g sladkorja, 21 g M.

Recept in fotografije:  Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Deci vina = skoraj deset minut teka

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana