To je najljubši recept Meghan Markle

Odpri galerijo
A+ A-
Potrebovali boste bučke in štiri ure potrpežljivosti.
Preden je Meghan postala dvorna dama, je imela poleg uspešne igralske kariere tudi svoj blog The Tig, ki ga je poimenovala po toskanskem vinu. Na spletni strani se je znašlo marsikaj okusnega: od jedi do reportaž iz restavracij in pogovorov s chefi. Nekaj receptov, kot so vroča čokolada z vinom, namaz iz dimljenega lososa, kokosov smuti, kremna juha iz belega fižola in sladkega krompirja, poširane hruške v začinjenem pomarančnem soku, še vedno lahko izbrskamo v arhivskem spletnem ostanku, bučkin bolonjeze pa je Meghan delila z ameriškim medijem Delish kot svojo najljubšo jed.
Omaka je pripravljena popolnoma brez mesa, da pa postane izjemno kremasta in bogatega okusa, je zaslužno dolgotrajno kuhanje v litoželeznem loncu. No, pa obilica parmezana, ko je vse skupaj že nared, tudi ni zanemarljiva. Mi jedi še nismo skuhali, zato težko namignemo kaj več. Priznamo pa, da zveni zanimivo. Če nas prehitite, nam le sporočite, kako je bilo.
Sestavine za štiri osebe
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 5 srednje velikih bučk, narezanih na koščke
- 120 ml vode
- 1 jušna kocka
- sok polovice limone
- približno 200 g naribanega parmezana
- poper
- testenine (Meghan uporabi rigatone)
Priprava
1. Čebulo sotiramo na oljčnem olju v litoželeznem loncu. Dodamo bučke, jušno kocko in vodo. Solimo in popramo.
2. Nato omako kuhamo na majhnem ognju in v pokriti posodi kar štiri ure, da bučke popolnoma razpadejo. Vmes večkrat premešamo.
3. Po štirih urah pristavimo še lonec za testenine. Ko so nared, jih dodamo omaki, prilijemo limonov sok, solimo in popramo in naribamo parmezan.
Sorodna vsebina: Odličen recept za poročno torto Meghan in Harryja
Fotografija: Reuters
Datum Objave: 23.6.2019 ob 17:06