Odprta Kuhinja

Toč s klobaso

A+   A-
Ljubitelji mesnin vzemite 2 para klobas.



Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine


- 2 žlici oljčnega olja
- 1–2 para (kranjskih) klobas
- večja čebula
- sol, poper po okusu
- žlica moke
- voda
- 1 dl rdečega vina
- pol pločevinke vloženega paradižnika ali večji mesnat paradižnik

Priprava


1. Klobaso skuhamo in narežemo na kolesca, vodo, v kateri se je kuhala klobasa, prihranimo.

2. Čebulo narežemo na rezine, na olju svetlo popražimo, poprašimo z moko, hitro premešamo in zalijemo z zajemalko prihranjene vode. Dodamo paradižnik, prilijemo še vino in omako kuhamo 10 minut.

3. Nazadnje v omako dodamo narezano klobaso in po potrebi prilijemo prihranjeno vodo. Solimo in začinimo po potrebi in okusu.

4. Toč ponudimo s polento in solato iz stročjega fižola. Za posladek je posipanka iz jesenskega sadja.
Različica: Namesto klobase vzemite na kocke narezano slanino. Še boljši toč je pršutov, iz kock ali rezin pršuta. V tem primeru pazite pri soljenju.

Nasvet: Se vam mudi in ne zmorete skuhati niti instant polente? Vzemite kruh, kak hrustljav beli. Njami.

Ali ste vedeli: Na Primorskem je toč poznan kot preprosta jed za večerjo ali malico. Ponudijo ga s krompirjem, polento ali kruhom, ki se pomaka (»potoči«, »potoča«) v slastno omako. Eden izmed točev je s klobaso, ta je najbrž najbolj preprost, lahko pa ga pripravimo tudi z oljkami, kaprami, pršutom, fižolom in podobno.

Poizkusite še: Gordon Ramsay: Tri pravila priprave umešanih jajc

Naslovna fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 27.11.2018 ob 09:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: