Odprta Kuhinja

Topla hrenova omaka

Topla hrenova omaka (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Prekajeno meso, ki si ga bomo privoščili za pusta, kar kliče po drzni omaki in redkokatera polivka je tako pogumna kot ta topla hrenova omaka.



Zaradi žemelj in kremnega sira je že nesramno kremna, za nepozaben okus pa poskrbijo sveže nastrgan hren, jabolčni kis in juha, v kateri se je kuhala današnja krača.

Sestavine


- 50 g sveže nastrganega hrena
- 20 g masla
- majhna žemlja
- 0,5 l juhe
- 50 g kremnega sira
- 2 žlici domačega jabolčnega kisa
- sol, poper

Priprava


1. Žemljo na drobno nakockamo in jo v kozici na hitro popražimo na maslu.

2. Vlijemo juho (najraje tisto, v kateri se je kuhala krača z zelen­javo) in pomešamo, da se žemlja pridno napoji.

3. V kozico stresemo hren, kremni sir in kis, nato pa vse skupaj divje zmešamo s paličnim mešalnikom.

4. Solimo in popramo po okusu.

5. Če je omaka pregosta, prilijemo malo juhe ali vode, če pa je preredka, jo malce pokuhamo.
Preberite še: Nov trend: souffle palačinke, ki so obnorele svet
Datum Objave: 28.2.2019 ob 09:02

Več iz te teme:

kračahrenova omaka

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.