Topla hrenova omaka
Odpri galerijo
A+ A-
Prekajeno meso, ki si ga bomo privoščili za pusta, kar kliče po drzni omaki in redkokatera polivka je tako pogumna kot ta topla hrenova omaka.
Zaradi žemelj in kremnega sira je že nesramno kremna, za nepozaben okus pa poskrbijo sveže nastrgan hren, jabolčni kis in juha, v kateri se je kuhala današnja krača.
Sestavine
- 50 g sveže nastrganega hrena
- 20 g masla
- majhna žemlja
- 0,5 l juhe
- 50 g kremnega sira
- 2 žlici domačega jabolčnega kisa
- sol, poper
Priprava
1. Žemljo na drobno nakockamo in jo v kozici na hitro popražimo na maslu.
2. Vlijemo juho (najraje tisto, v kateri se je kuhala krača z zelenjavo) in pomešamo, da se žemlja pridno napoji.
3. V kozico stresemo hren, kremni sir in kis, nato pa vse skupaj divje zmešamo s paličnim mešalnikom.
4. Solimo in popramo po okusu.
5. Če je omaka pregosta, prilijemo malo juhe ali vode, če pa je preredka, jo malce pokuhamo.
Preberite še: Nov trend: souffle palačinke, ki so obnorele svet
Datum Objave: 28.2.2019 ob 09:02