Odprta Kuhinja

»Torta« z jabolki

Odpri galerijo
A+   A-
Nekaj jesenskega …


Sestavine


- kupljeno vlečeno testo
- 2 jabolki
- žlica limonovega soka
- 400 g rikote
- strok vanilje
- 2 žlici rjavega ali drugega sladkorja po izbiri
- 4 jajca
- 50–70 g grobo narezanih orehov
- maslo za model
- smetana za stepanje

Priprava


1. Najprej dobro operemo jabolki, če nista domači, ju potresemo s sodo bikarbono, namočimo v vodi in nato dobro splaknemo. Pečico vključimo na 200 stopinj. Grobo narežemo orehova jedrca.

2. Nato eno jabolko grobo naribamo in zmešamo s polovico limonovega soka in semeni iz stroka vanilje. Drugo jabolko, neolupljeno, narežemo na četrtine, izrežemo pečke in nato vsak del narežemo še na približno enake, pol centimetra debele krhlje. Polijemo jih z limonovim sokom in pomešamo.

3. V skledi z ročnim mešalnikom umešamo jajca s sladkorjem, dodamo skuto in jabolko ter rahlo pomešamo. V pekač, pomazan z maslom, položimo testo, nanj stresemo skuto z jabolkom, poravnamo, potresemo z orehi in obložimo z jabolčnimi krhlji.

4. Pekač postavimo v pečico, čez 15 minut znižamo temperaturo na 160–170 stopinj in pečemo še 45 minut. Ohladimo in postrežemo z veliko smetane!
Poizkusite še: Rustikalna pita z zelenjavo

Fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 13.9.2019 ob 13:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: