Odprta Kuhinja

Trapasto preprost sirni kolač, ki bo postal vaša stalnica

Fresh berry cheesecake food photography recipe idea
Odpri galerijo
A+   A-
Sam po sebi osvežilen, kaj šele s sezonskim sadjem, beri: češnjami, borovnicami, malinami in jagodami!Bralci nam sporočajo, da je sirni kolač po tem receptu postal njihov najljubši. Privoščite si ga brez slabe vesti. ;)

Sestavine  • 100 g ovsenih piškotov (tistih, ki so znani tudi kot »prebavni«)

  • 15 g sladkorja v prahu (ponavadi nepotrebno, ker so sladki piškoti)

  • 50 g masla

  • droben ščep soli


Nadev

  • 500 g skute

  • 2 jajci

  • 1 limeta

  • 140 g sladkorja

  • zavitek vaniljevega sladkorja


Priporočamo še: Odlična češnjeva zloženka, ki je zelo preprosta za pripravo

Priprava


1. Pečico segrejemo na 175 stopinj.

2. V multipraktiku zmeljemo piškote do velikosti velikih drobtin (15 sekund), nato dodamo sol in zmehčano maslo in še 15 sekund meljemo, da se vse poveže. Videti bo malo!

3. Pekač za pite obložimo s peki papirjem, nato vanj preložimo maslene piškotne drobtine in jih s pritiskanjem razporedimo po dnu.

4. Pripravimo nadev: v mešalniku pri majhni hitrosti zmešamo skuto in sladkor, dodamo jajce in vaniljev sladkor ter ožmemo limeto, količina je odvisna od tega, ali imamo raje bolj kiselkast pookus ali ne. Vse naj se poveže v homogeno maso, mešamo sploh ne preveč, drugače bo v kremi preveč zraka.

5. Nadev naložimo na pripravljeno piškotno podlago in porinemo v razgreto pečico: pečemo 20 minut, potem pa glede na izkušnje s pečico, pokrijemo z alufolijo in podaljšamo še za 10 minut. Kolač bi se utegnil proti koncu napihniti, ampak se bo tudi posedel.

6. Vzamemo ga iz pečice, ohladimo na rešetki, nato prestavimo v hladilnik, da se v celoti utri. Postrežemo s svežimi jagodami, poprašenimi s sladkorjem v prahu, na lastnem zelenem balkončku ali vrtu v senci drevesa.

7. Izjava: Sama sem to sladico pripravljala s prepolovljeno količino nadeva, da se ne bi preveč redili, in bila deležna roganja in vprašanj, zakaj sem spekla samo podlago. Glede okusa pa zares ni bilo pripomb.

Fotografija: Getty Images
Na Mični preberite: Devet odličnih kuhinjskih trikov, zaradi katerih boste obvladali gospodinjstvo
Datum Objave: 3.6.2021 ob 07:06

Več iz te teme:

cheesecakenadevsirni kolač

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.