Odprta Kuhinja

Vaniljevi rogljički, brez katerih ni božiča

Odpri galerijo
A+   A-
Imenitni piškotki, ki dišijo po babičini kuhinji in brez katerih si ne predstavljamo praznikov.


December je čas peke piškotov in drugega drobnega peciva, ki ga lahko spravimo v dobro zaprte škatle in imamo na zalogi za napovedane in nenapovedane obiske. Tudi če nismo posebno slaščičarsko vešči, lahko najdemo nekaj receptov za res preproste piškote, taki so orehovi oziroma vaniljevi rogljički, ki vselej navdušijo. Ponudimo jih ob različnih priložnostih, popoldne ob klepetu in čaju, zvečer k slajšemu vinu, za zajtrk pa zraven vročega ali toplega mleka. V vseh primerih se bodo kar topili v ustih.

Vaniljevi rogljički



  • 25 dag moke

  • 10 dag zmletih orehov

  • 15 dag masla

  • 10–15 dag sladkorja v prahu

  • 2 vaniljeva sladkorja

  • 2 rumenjaka


Priprava


1. Moko presejemo in stresemo v skledo. Dodamo na koščke narezano maslo, polovico sladkorja in en vaniljev sladkor ter rumenjak in orehe. Zamesimo gladko testo in ga zavijemo v folijo. V hladilniku naj počiva približno eno uro.

2. Pečico vključimo na 180 stopinj.

3. Nato testo vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na več delov; iz vsakega oblikujemo dolg svaljek in ga s topim delom noža enakomerno narežemo na dobrih pet centimetrov dolge koščke.

4. Oblikujemo rogljičke in jih polagamo na pomaščen pekač.

5. Pečemo približno 15 minut.

6. Ohladimo in potresemo z mešanico preostalega sladkorja in vaniljevega sladkorja.
Priporočamo še: Božični piškoti: več kot 50 receptov za praznično peko

Naslovna fotografija: TG23/Getty Images
Datum Objave: 27.11.2023 ob 07:11

Več iz te teme:

piškotirogljičkiorehi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja