Vaniljevi rogljički, brez katerih ni božiča
Odpri galerijo
A+ A-
Imenitni piškotki, ki dišijo po babičini kuhinji in brez katerih si ne predstavljamo praznikov.
Vaniljevi rogljički
- 25 dag moke
- 10 dag zmletih orehov
- 15 dag masla
- 10–15 dag sladkorja v prahu
- 2 vaniljeva sladkorja
- 2 rumenjaka
Priprava
1. Moko presejemo in stresemo v skledo. Dodamo na koščke narezano maslo, polovico sladkorja in en vaniljev sladkor ter rumenjak in orehe. Zamesimo gladko testo in ga zavijemo v folijo. V hladilniku naj počiva približno eno uro.
2. Pečico vključimo na 180 stopinj.
3. Nato testo vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na več delov; iz vsakega oblikujemo dolg svaljek in ga s topim delom noža enakomerno narežemo na dobrih pet centimetrov dolge koščke.
4. Oblikujemo rogljičke in jih polagamo na pomaščen pekač.
5. Pečemo približno 15 minut.
6. Ohladimo in potresemo z mešanico preostalega sladkorja in vaniljevega sladkorja.
Priporočamo še: Božični piškoti: več kot 50 receptov za praznično peko
Naslovna fotografija: TG23/Getty Images
Datum Objave: 27.11.2023 ob 07:11