Veganska bolognese omaka

Da porabite, kar je na vrtu.

Sestavine

– velik jajčevec
– oljčno olje
– sol in poper po okusu
– 5 strokov česna
– žlička suhega origana
– kilogram paradižnikov
– šopek bazilike
– kozarček izkoščičenih črnih oliv

Priporočamo še: Testenine z bolonjsko omako, kot jo pripravi Meghan Markle

Priprava

1. Segrejemo pečico na 200 stopinj. Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Jajčevec narežemo na približno en centimeter velike kocke, potrudimo se, da so enako velike. Posolimo jih in premečkamo. Po desetih minutah jih speremo in nato odcedimo na cedilu, kolikor se da. Stresemo jih na papirnato brisačo in jih obrišemo, nato stresemo v skledo, premešamo z žlico olja , solimo in popramo. Marinirane kocke razgrnemo na peki papirju in damo v ogreto pečico za približno 20 minut. Proti koncu je treba preverjati, morda bodo kocke mehke in rjavo popečene že prej.

2. Česen sesekljamo. Paradižnik narežemo na kocke. V večji kozici na olju popražimo nasekljan česen, da zadiši, takoj na to stresemo paradižnik, solimo in začinimo z origanom. Počasi kuhamo in mešamo vsaj pol ure.

3. Ko je paradižnik končan, dodamo v omako popečene kocke jajčevca, narezane olive in lističe bazilike. Odlična omaka za testenine je okusna tudi hladna.

Poizkusite še: Danes za kosilo: pašta fižol
Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed