Veganska bolognese omaka

Da porabite, kar je na vrtu.

Sestavine

– velik jajčevec
– oljčno olje
– sol in poper po okusu
– 5 strokov česna
– žlička suhega origana
– kilogram paradižnikov
– šopek bazilike
– kozarček izkoščičenih črnih oliv

Priporočamo še: Testenine z bolonjsko omako, kot jo pripravi Meghan Markle

Priprava

1. Segrejemo pečico na 200 stopinj. Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Jajčevec narežemo na približno en centimeter velike kocke, potrudimo se, da so enako velike. Posolimo jih in premečkamo. Po desetih minutah jih speremo in nato odcedimo na cedilu, kolikor se da. Stresemo jih na papirnato brisačo in jih obrišemo, nato stresemo v skledo, premešamo z žlico olja , solimo in popramo. Marinirane kocke razgrnemo na peki papirju in damo v ogreto pečico za približno 20 minut. Proti koncu je treba preverjati, morda bodo kocke mehke in rjavo popečene že prej.

2. Česen sesekljamo. Paradižnik narežemo na kocke. V večji kozici na olju popražimo nasekljan česen, da zadiši, takoj na to stresemo paradižnik, solimo in začinimo z origanom. Počasi kuhamo in mešamo vsaj pol ure.

3. Ko je paradižnik končan, dodamo v omako popečene kocke jajčevca, narezane olive in lističe bazilike. Odlična omaka za testenine je okusna tudi hladna.

Poizkusite še: Danes za kosilo: pašta fižol
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana