Veganske polnjene paprike z drobljencem, ki jih obožujejo tudi mesojedci

Odpri galerijo
A+ A-
Klasika malo drugače, ki navduši.
Priprava je nadvse preprosta in precej podobna kot pri običajnih polnjenih paprikah, rezultat pa bo odlično poletno kosilo!
Sestavine
- 10 paprik
- 250 gramov drobljenca
- 1 jogurtov lonček riža
- 1 čebula
- paradižnikova mezga
- oljčno olje
Priprava
1. V ponvi na oljčnem olju prepražite čebulo in dodajte drobljenec. Zalijte z mezgo.
2. V posebnem loncu skuhajte riž in ga vmešajte v omako. Ta naj bo čim bolj suha.
3. Z maso napolnite paprike, jih dajte v lonec in prelijte z mezgo. Ta naj sega do polovice lonca, saj bodo paprike spustile veliko vode.
4. Kuhajte eno uro ter postrezite s pire krompirjem ali brez.
Opomba: Drobljenec je beljakovinski nadomestek, ki je ponavadi pridobljen iz pšenice ali soje. Kupiti ga je možno v vseh bolje založenih trgovinah na oddelku z zdravo prehrano.
Poizkusite še: Veganska fokača s češnjevimi paradižniki
Fotografija: Pixabay
Datum Objave: 24.8.2018 ob 07:08