Odprta Kuhinja

Vege burgerji

Odpri galerijo
A+   A-
Burger v veganski različici po res dobrem receptu profi kuharja sem jedla skoraj z zaprtimi očmi.


Sestavine


Polpeti
- kuhan fižol v zrnju
- rdeča leča
- belo vino
- korenček
- sol in poper
- kurkuma
- čili
- česen
- čebula
- oljčno olje za ponev
- arašidovo maslo
- ovseni kosmiči
Nadev
- zelje
- majoneza
- kisle kumarice
- gorčica hren
- jabolčni kis
Namaz
-200 g čebule
- žlička sladkorja
- sol in poper
- 200 ml rdečega vina

Priprava


1. Za polpete naribamo korenček, nasekljamo čebulo in česen. Lečo skuhamo v čim manj vode.

2. Na oljčnem olju pražimo čebulo, česen, korenček, solimo in popramo, začinimo s kurkumo in čilijem v prahu po okusu. Med kratkim praženjem zalivamo z belim vinom. Dodamo lečo in nadaljujemo praženje, da izhlapi vsa tekočina. Ohladimo.

3. Ovsene kosmiče zmeljemo v kavnem mlinčku, da dobimo ovseno moko. Fižol zmečkamo v pire.

4. Vse stresemo v skledo, dodamo arašidovo maslo in moko ter premešamo. Z moko uravnavamo gostoto. Pustimo par minut, nato s pomokanimi rokami oblikujemo polpete.

5. Zložimo jih na naoljen pekač in spečemo v prej ogreti pečici (200 stopinj, 10 minut). Za nadev zelje res fino naribamo, kumarice drobno nasekljamo, zmešamo z majonezo, gorčico, hrenom in kisom. Za namaz nasekljamo čebulo in spražimo na sladkorju, da karamelizira.

6. Pazimo, da se ne zažge, ker postane grenko. Solimo, popramo in zalijemo z vinom. Kuhamo počasi, da čebula popolnoma razpade, tekočina pa povre. Spodnjo stran prerezane bombete namažemo s karamelizirano čebulo, obložimo s polpetom, nadevamo z zeljem in pokrijemo z zgornjim delom.
Preberite še: Kako očistiti žar?

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 4.5.2018 ob 07:05

Več iz te teme:

burgervege

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja