Odprta Kuhinja

Vetrnice s kokosom in marmelado

API import
Odpri galerijo
A+   A-
Za ljubitelje kokosa nedvomno eni boljših.

 

 


Za 45 piškotov. Priprava testa: 15 minut; počitek čez noč; priprava pred peko: 5 minut; čas peke: 12–16 minut.

 

 

 

Sestavine


Testo
- 225 g moke, 100 g sladkorja, 70 g masla, 2 žlički pecilnega praška
- krepak ščep soli, jajce, vrečka vaniljevega sladkorja

Nadev
- po 45 g kokosove moke in mletih oreščkov
- 125 ml marmelade

 

 

Priprava


1. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.

2. Penasto zmešamo maslo, sladkor, jajca in vaniljo, nato vmešamo suhe sestavine, da dobimo gladko testo.

3. Testo položimo na plast papirja za peko in ga razvaljamo v pravokotnik mer 30 x 20 cm.

4. Marmelado, kokos in oreščke v drugi posodi pomešamo v nadev. Namažemo ga na testeni pravokotnik, vendar pustimo centimeter testa ob daljši stranici nenamazan. Na nasprotni stranici začnemo zvijati, pri čemer si pomagamo s papirjem. Ko pridemo do konca, pritisnemo svaljek ob rob brez nadeva, da se testo zlepi skupaj. Razpolovimo in vsak kos ovijemo v aluminijasto folijo ter postavimo v hladilnik čez noč.

5. Naslednji dan pečico vklopimo na 190 stopinj in si pripravimo 3 pekače s papirjem za peko. Svaljka vzamemo iz hladilnika, odvijemo in narežemo na 0,5 cm debele rezine. Polagamo jih na pekač s papirjem za peko in pečemo 12–16 minut.

6. Ohlajene piškote povaljamo v raztopljeni beli čokoladi in nato v kokosovi moki.

 

 

Namig: Če imate zelo sladko marmelado, dajte v testo le 70 g sladkorja.

 

 

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev


Fotografija: Krištof Koman

 

Datum Objave: 18.12.2018 ob 14:12

Več iz te teme:

piškoti

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.