Višnjev sladoled
A+ A-
Nastalo bo 8 kepic.
Sestavine
- 500 g (svežih ali zamrznjenih, izkoščičenih seveda) višenj
- 1 l sladke smetane
- 450 g grškega jogurta
- 60 g kisle smetane
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jogurtova lončka sladkorja
Priprava
1. V eni skledi stepemo sladko smetano, v drugi s paličnim mešalnikom obdelamo vse druge sestavine. Če imamo zamrznjene višnje, morajo biti nekaj časa na sobni temperaturi, drugače bo palični mešalnik trpel.
2. Sadno zmes z metlico za stepanje previdno primešamo k stepeni smetani.
3. Zdaj vse skupaj preložimo v primerno posodico, ki bo šla v skrinjo. Sladoled vsako uro premešamo, saj tako razbijemo kristalčke. Vsaj petkrat bo treba premešati, če pa to storimo večkrat, bo sladoled še boljši.
4. Nekako po 12 urah hlajenja domačo višnjevo mojstrovino že lahko preoblikujemo v kepice.
Fotografija: Špela Ankele
Preverite še: TOP 15 receptov, ki so vedno hit poletja
Datum Objave: 28.6.2019 ob 15:06