Vrtna ješprenotka s koščki pustega piščančjega mesa

Namesto rižote.

Pirin rižek je obrušeno zrno pire, ješprenj je obrušeno zrne ječmena. Ni ga treba namakati, kajti skuha se zelo hitro.

Sestavine (za 4 osebe)

– 250 g ješprenjčka (ali pirinega rižka)
– 1 srednja čebula
– približno 200 g zelenjave, ki vam trenutno raste na vrtu oziroma čaka v predalu hladilnika (stročji fižol, paprika, korenček, por)
– 200 g piščančjega mesa
– približno 500 ml jušne osnove
– malo oljčnega olja

Priprava

1. Najprej na oljčnem olju posteklenimo nasekljano čebulo. Na njej malo prepražimo ješprenjček (lahko uporabimo tudi pirin rižek), dodamo vso zelenjavo, narezano na drobno, in tudi meso, narezano na male kose. Prepražimo, štedilnik nastavimo na srednji ogenj in zalijemo z zajemalko jušne osnove – če te nimate, vam Maruša Langerholc priporoča, da naredite oziroma kupite jušno zelenjavo v soli, ki ji rečemo tudi domača vegeta. Ko ješprenjček popije tekočino, zalijemo z novo zajemalko in postopek ponavljamo toliko časa, da je jed skuhana.

Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele

Preberite še: Bralec priporoča: odlična pita z zeljem
Špela Ankele
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed