Odprta Kuhinja

Zapečeni ovseni kosmiči z vloženimi breskvami

Kosmici breskve
Odpri galerijo

S sadjem po lastnem navdihu, kdor se je založil s konzerviranim, tu je priložnost za zanimivo porabo.
Namakanje: čez noč, kuhanje: 30 minut, čas peke: 20–25 minut.

Sestavine  • 150 g ovsenih kosmičev

  • velika pločevinka ali kozarec breskovega kompota

  • 2–3 žlice sladkorja

  • cimet

  • vrečka vaniljevega sladkorja

  • 2 jajci

  • 250 g skute


Priprava


1. Ovsene kosmiče namočimo v vodi čez noč, naslednji dan vodo odlijemo, nalijemo novo in kosmiče na kratko pokuhamo. Odstavimo, vendar pustimo pokrito.

2. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj.

3. Medtem na kocke narežemo odcejene breskve iz kompota, v manjši posodi pa dobro spenimo jajci s sladkorjem in začimbami.

4. V pravokotni model za narastke najprej naložimo kosmiče (po potrebi odlijemo odvečno vodo), dodamo skuto in breskve ter vse dobro premešamo.

5. Nazadnje prelijemo z jajčno mešanico, še narahlo premešamo in takoj postavimo v ogreto pečico za 20 do 25 minut.
Različica: Kosmiče lahko pokuhamo tudi v mleku, kakor riž za rižev narastek, vendar potem morebitne odvečne tekočine ne moremo porabiti – voda od kuhanja je sicer primerna za enolončnice.

Namig: Kdor ne sprejema sladkega kot glavne jedi, naj si odreže manjši košček, kot sladico, prej pa poje veliko skledo sezonske solate s kuhanim krompirjem in dvema jajčkoma.
Datum Objave: 30.3.2020 ob 07:03

Več iz te teme:

ovseni kosmičivložene breskve

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.