Zdrobov kolač z grozdjem, pripravljen v 15 minutah

Na poti iz službe se ustavite pri gostincu, ki res dobro dela, in naročite nekaj za »s sabo«, tale kolač pa naj bo vaš vložek v čudovito jesensko popoldne.

Ena tistih sladic, ki res ne vzamejo veliko časa, je ta zdrobov kolač, kot nalašč za sezono sladkega domačega grozdja.

Priprava: 15 minut, čas peke: 35 minut.

Sestavine za zdrobov kolač

  • 90 g sladkorja
  • 3 jajca
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 dl sladke smetane
  • 90 g mletih mandljev
  • 100 g pirinega zdroba (ali navadnega)
  • 150–200 g grozdja

Priprava

1. Grozdne jagode prepolovimo in s konico noža odstranimo peške.

2. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Sladkor in rumenjake penasto umešamo.

3. Iz beljakov in vaniljevega sladkorja stepemo trd sneg.

4. V rumenjakovo zmes prilijemo nestepeno sladko smetano, premešamo, nato dodamo še mlete mandlje in zdrob. Na koncu narahlo vmešamo sneg.

5. Pekač namastimo z maslom in posujemo z drobtinami. Vanj vlijemo testo, po vrhu razporedimo grozdne jagode.

6. Pečemo na 180 stopinjah približno 35 minut.

7. Rahlo ohlajen pekač potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Namig: Če kolač po vrhu prehitro porjavi, ga pokrijemo z aluminija­sto folijo.
Priporočamo še: TOP 20 receptov za jabolčne sladice

Fotografija: olgakr/Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed