Zdrobov narastek z jabolki

Preprosta in hitra priprava. Kdor si je jabolka nakupil kot ozimnico, se v tem času daje s pritiskom, da jih čim več porabi, kajti zdaj so pa zares začela gniti!

Priprava: 5–10 minut, čas peke: 25 minut.

Sestavine

  • 6 večjih jabolk
  • 3 jajca
  • 4 žlice sladkorja
  • ščep soli
  • žlica ruma, cimet
  • 4 žlice pšeničnega zdroba
  • pest rozin
  • košček masla
  • 4 žlice drobtin

Priprava

1. Pečico vklopimo na 180 stopinj Celzija, manjši pekač namastimo.

2. V kozici raztopimo maslo in na njem drobtine svetlo popražimo. Odstavimo in ohladimo.

3. Posebej v posodi penasto stepemo jajca.

4. Jabolka očistimo in tanko nalistamo. Stresemo jih v novo posodo, dodamo sladkor, sol, pšenični zdrob, rozine, žlico ruma, cimet, drobtine in penasto stepena jajca. Premešamo in vlijemo v model.

5. Postavimo v segreto pečico in pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah.
Ponudimo še toplo po zelenjavni enolončnici.

Različica: Pecivu pred peko dodamo grobo mlete oreščke.

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed