Odprta Kuhinja

Zdrobov narastek z jabolki

Odpri galerijo
A+   A-
Preprosta in hitra priprava. Kdor si je jabolka nakupil kot ozimnico, se v tem času daje s pritiskom, da jih čim več porabi, kajti zdaj so pa zares začela gniti!



Priprava: 5–10 minut, čas peke: 25 minut.

Sestavine



  • 6 večjih jabolk

  • 3 jajca

  • 4 žlice sladkorja

  • ščep soli

  • žlica ruma, cimet

  • 4 žlice pšeničnega zdroba

  • pest rozin

  • košček masla

  • 4 žlice drobtin


Priprava


1. Pečico vklopimo na 180 stopinj Celzija, manjši pekač namastimo.

2. V kozici raztopimo maslo in na njem drobtine svetlo popražimo. Odstavimo in ohladimo.

3. Posebej v posodi penasto stepemo jajca.

4. Jabolka očistimo in tanko nalistamo. Stresemo jih v novo posodo, dodamo sladkor, sol, pšenični zdrob, rozine, žlico ruma, cimet, drobtine in penasto stepena jajca. Premešamo in vlijemo v model.

5. Postavimo v segreto pečico in pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah.
Ponudimo še toplo po zelenjavni enolončnici.
Različica: Pecivu pred peko dodamo grobo mlete oreščke.

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 24.2.2020 ob 08:02

Več iz te teme:

brezmesne jedi

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.