Odprta Kuhinja

Zdrobove rezine s skuto

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Zdrobove rezine s skuto vedno zanesljivo uspejo.



Priprava: 5 minut; počitek: 1 ura; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine


- 500 g skute
- 3 žlice kisle smetane
- 2 jajci
- sol
- 6 žlic pšeničnega zdroba
- maslo za zabelo

Priprava


1. V posodi gladko zmešamo skuto, kislo smetano, jajca, žličko soli in pšenični zdrob. Postavimo v hladilnik za 1 uro, da zdrob nabrekne in se zmes poveže.

2. V večji lonec nalijemo vodo, jo začnemo segrevati. Zmočimo dve manjši krpi in ju potresemo z drobtinami. Na vsako naložimo polovico skutne zmesi, oblikujemo štruci, zavijemo s krpo, konca zavežemo.

3. Ko voda zavre, jo solimo z žlico soli in v krop previdno položimo pripravljeni štruci. Pokrijemo, ko voda spet zavre, pa kuhamo nad šibkim ognjem napol pokrito še 25 minut.

4. Skutno štruco vzamemo iz vode, počakamo 5 minut, nato odvijemo in narežemo na rezine. Ponudimo zabeljeno z maslom, s solato iz kuhane govedine in zelenjave.
Opomba: Recept je dopušča veliko ustvarjalnosti. Med skuto po želji vmešajte izbrano zelišče (peteršilj, timijan, drobnjak, pehtran, koper ...) in/ali drobno narezano zelenjavo (blanširano zelje, brokoli, ohrovt, špinačo ...). Namesto v krpo zmes ovijte z aluminijasto folijo in skuhajte v slanem kropu kot sicer.

Naredimo vnaprej: Vsekakor pripravite zmes vnaprej, saj lahko počaka v hladilniku tudi do popoldneva.

Fotografija: Krištof Koman
Preberite še: Po korakih: kako pravilno očistiti štedilnik
Datum Objave: 7.7.2019 ob 18:07

Več iz te teme:

prilogeskutazdrobprilogazdrobove rezine

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.