Zdrobove rezine s skuto

Zdrobove rezine s skuto vedno zanesljivo uspejo.

Priprava: 5 minut; počitek: 1 ura; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine

– 500 g skute
– 3 žlice kisle smetane
– 2 jajci
– sol
– 6 žlic pšeničnega zdroba
– maslo za zabelo

Priprava

1. V posodi gladko zmešamo skuto, kislo smetano, jajca, žličko soli in pšenični zdrob. Postavimo v hladilnik za 1 uro, da zdrob nabrekne in se zmes poveže.

2. V večji lonec nalijemo vodo, jo začnemo segrevati. Zmočimo dve manjši krpi in ju potresemo z drobtinami. Na vsako naložimo polovico skutne zmesi, oblikujemo štruci, zavijemo s krpo, konca zavežemo.

3. Ko voda zavre, jo solimo z žlico soli in v krop previdno položimo pripravljeni štruci. Pokrijemo, ko voda spet zavre, pa kuhamo nad šibkim ognjem napol pokrito še 25 minut.

4. Skutno štruco vzamemo iz vode, počakamo 5 minut, nato odvijemo in narežemo na rezine. Ponudimo zabeljeno z maslom, s solato iz kuhane govedine in zelenjave.

Opomba: Recept je dopušča veliko ustvarjalnosti. Med skuto po želji vmešajte izbrano zelišče (peteršilj, timijan, drobnjak, pehtran, koper …) in/ali drobno narezano zelenjavo (blanširano zelje, brokoli, ohrovt, špinačo …). Namesto v krpo zmes ovijte z aluminijasto folijo in skuhajte v slanem kropu kot sicer.
Naredimo vnaprej: Vsekakor pripravite zmes vnaprej, saj lahko počaka v hladilniku tudi do popoldneva.

Fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Po korakih: kako pravilno očistiti štedilnik
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana