Hitri kroketi iz zdroba

Odpri galerijo
A+ A-
Slastni in zapeljivi. To je klasičen recept s. Vendeline, le da smo v zmes dodali nariban korenček. Lahko ga izpustite ali nadomestite s sesekljano špinačo, če ste ljubitelji zelenega.
Preden se lotite tega priljubljenega recepta, po katerem nastanejo hrustljavi kroketi, še namig: naredite jih več in pospravite v zamrzovalnik za tiste dni, ko ne bo časa za kuhanje.
Priprava: 15 minut; čas cvrtja: 10–15 minut.
Sestavine
- 250 g pšeničnega zdroba
- liter mleka
- 2 jajci
- žlička soli
- 2 korenčka, peteršilj
- 150 g drobtin
- olje za cvrtje
Priprava
- Mleko osolimo in zavremo.
- Medtem naribamo korenje in ga prihranimo. Peteršilj drobno sesekljamo.
- V vrelo mleko zakuhamo pšenični zdrob in med mešanjem kuhamo 2 minuti. Kuhanega odstavimo, še med vročega vmešamo naribano korenje, jajci in peteršilj. Malo ohladimo.
- Pripravimo si posodico z drobtinami. Z žlico zajemamo ohlajeno zmes, z vlažnimi rokami oblikujemo svaljke in vsakega povaljamo v drobtinah.
- V večji širši posodi segrejemo olje ali drugo maščobo za cvrtje in v njem svaljke nežno ocvremo. Ponudimo jih z golažem in zeljno solato.
Naredimo vnaprej: Prav nobene težave ne vidim v tem, da bi kroketke oblikovali vnaprej in jih na pladnju shranili v hladilnik.
Priporočamo še: Testenine z brokolijem in sardinami
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 10.2.2019 ob 09:02