Zeliščno maslo
A+ A-
Na kruhu kot malica, na kotletih sproži paleto okusov.
Sestavine
- 125 g surovega masla
- po nekaj listov: poprove mete, peteršilja, bazilike, tolščaka, pehtrana, drobnjaka, zelenje česna, kapucinke in zelene
- limonova lupinica
- sol, poper, mlet čili
Priprava
1. Maslo pustimo na sobni temperaturi približno uro.
2. Zelišča očistimo, osmukamo z vejic in nasekljamo.
3. Nasekljana zelišča pomešamo z maslom, dodamo limonovo lupinico in začimbe.
4. Pripravimo prozorno folijo za živila in z mokrimi rokami oblikujemo svaljek. Oblikovano maslo zavijemo v folijo, pri straneh zavežemo, nato postavimo v hladilnik.
5. Preden ponudimo, odvijemo folijo, in če želimo, lahko z modelčki izrežemo različne oblike.
Preberite še: Zakaj to poletje ne smemo pozabiti na meto?
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 17.5.2018 ob 16:05