Žepki z bučkami

Zelene bučke so zelo priljubljena hrana, največkrat sicer v slani različici. Tokrat smo jih »skrili« v preproste in hitro pripravljene sladke žepke. Poskusite!

Sestavine

– 130 g narezane zelene bučke
– 100 g narezanega jabolka
– sok polovice limone
– zavitek vaniljevega sladkorja
– 2 + 2 žlici sladkorja
– 100 g skute, 50 g kisle smetane
– jajce
– 4 žlice zdroba (pšenični, pirin)
– zavitek listnatega testa

Priprava

1. Narezano bučko in jabolko zmešamo s sokom limone, vaniljevim sladkorjem in 2 žlicama navadnega sladkorja. Pustimo stati 15 minut, nato dobro ožmemo.

2. V posebni posodici ročno zmešamo skuto, kislo smetano, jajce, 2 žlici sladkorja in zdrob. Dodamo bučko in jabolko ter dobro premešamo.

3. Listnato testo odvijemo in razrežemo na 6 enakih delov. Na vsakega damo na eno polovico nadev iz bučk, robove malce namažemo z vodo, prepognemo in dobro pritisnemo skupaj. Da bo še bolje držalo, z vilicami še enkrat pritisnemo po vseh robovih.

3. Žepke premažemo z vodo, posujemo z bučnimi semeni ali nalistanimi mandlji.

5. Pečemo pri 200–220 stopinjah Celzija 20–25 minut oz. do zlato rjave barve.

Priporočamo še: Zavitek z lososom in bučkami

Besedilo, recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed