Odprta Kuhinja

Žepki z bučkami

Odpri galerijo
A+   A-
Zelene bučke so zelo priljubljena hrana, največkrat sicer v slani različici. Tokrat smo jih »skrili« v preproste in hitro pripravljene sladke žepke. Poskusite!


Sestavine


- 130 g narezane zelene bučke
- 100 g narezanega jabolka
- sok polovice limone
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 + 2 žlici sladkorja
- 100 g skute, 50 g kisle smetane
- jajce
- 4 žlice zdroba (pšenični, pirin)
- zavitek listnatega testa

Priprava


1. Narezano bučko in jabolko zmešamo s sokom limone, vaniljevim sladkorjem in 2 žlicama navadnega sladkorja. Pustimo stati 15 minut, nato dobro ožmemo.

2. V posebni posodici ročno zmešamo skuto, kislo smetano, jajce, 2 žlici sladkorja in zdrob. Dodamo bučko in jabolko ter dobro premešamo.

3. Listnato testo odvijemo in razrežemo na 6 enakih delov. Na vsakega damo na eno polovico nadev iz bučk, robove malce namažemo z vodo, prepognemo in dobro pritisnemo skupaj. Da bo še bolje držalo, z vilicami še enkrat pritisnemo po vseh robovih.

3. Žepke premažemo z vodo, posujemo z bučnimi semeni ali nalistanimi mandlji.

5. Pečemo pri 200–220 stopinjah Celzija 20–25 minut oz. do zlato rjave barve.
Priporočamo še: Zavitek z lososom in bučkami

Besedilo, recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 8.8.2018 ob 13:08

Več iz te teme:

bučkežepkilistnato testo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja