Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitro in preprosto za vsak dan

Foto: Hana Splichal
Odpri galerijo
A+   A-
Ta teden vam ponujamo namige za kosila, ki so tako dobra, da boste na koncu krožnike pomazali še s kruhom.

Ponedeljek: Krožnik je zelo nasiten, vroč, začinjen. Koriander umirja jed, vseeno pa gre lepo zraven žlica gostega kokosovega jogurta, ki ohladi prevroče vzdušje.

image_alt
Chilli sin carne: priljubljena mehiška omaka malo drugače

Torek: Paradižniki naj bodo v sredi bolj votli z malo semenske sredice. Kvinojo lahko skuhate vnaprej in si tako organizirate čas priprave, še posebno če boste polnili in pekli več paradižnikov.

image_alt
Zares dobri polnjeni paradižniki s kvinojo

Sreda: Če ste že kdaj dopustovali v Istri, ste morda imeli srečo, da so vam jih pripravili v kakšni domači konobi. Pljukanci so ljubke testenine, ki so nastale v času, ko je bilo pomanjkanje hrane in bogastvo iznajdljivosti.

image_alt
Pljukanci: preproste domače testenine, oblikovane brez pripomočkov

Četrtek: Pečene polovice jajčevcev ponujajo privlačno in kremno podlago nadevu iz kuskusa, čičerke, bučk in paradižnikov. Povrhu nadrobimo še mladi sir, za piko na i krožnika in okusa bogatega kosila.

image_alt
Pečeni jajčevci, polnjeni s kuskusom

Petek: Ta jed nam je še posebno ljuba, saj terja le 35 minut in obrok iz le nekaj sestavin je na mizi. In ne pozabite: lignje vedno solimo tik pred koncem, sicer bodo trdi.

image_alt
VIDEO: Božanski polnjeni lignji v buzari s kremno polento

Datum Objave: 26.8.2024 ob 07:08

Več iz te teme:

kosilohitre jeditestenineparadižnik

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.