Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: najboljša kosila na hitro

Riž s piščancem, eno boljših kosil na hitro FOTO: Sonja Ravbar
Odpri galerijo
A+   A-
Kuhamo s pomladnimi sestavinami in porabimo tisto, kar imamo v hladilniku ali pa vedno na zalogi. Naj vam tekne!

Ponedeljek: Juha iz starega kruha

Star italijanski recept, doma znan kot acquacotta, kuhana voda. Odlična ideja za porabo starega kruha.

image_alt
Varčna kuhinja: vroča krušna juha

Torek: Njoki s sirom in špinačo

Za pripravo kosila si radi vzamemo čas, a se zgodi, da imamo na voljo le nekaj minut. Tudi takrat lahko pripravimo odlično jed.

image_alt
Hitro kosilo z njoki, sirom in špinačo iz enega lonca

Sreda: Riž s piščancem in zelenjavo

Zelo cenimo odlike prave italijanske rižote, a tako pripravljenega riža, ki je bil v otroštvu pogosto na naših krožnikih, tudi ne gre podcenjevati.

image_alt
Riž s piščancem, kot so nam ga kuhale mame in babice (VIDEO)

Četrtek: Bogata špargljeva omleta za celo družino

Ne veste več, kako bi pripravili šparglje? Ta recept enostavno morate okusiti.

image_alt
Čudovito špargljevo kosilo iz ene ponve, ki zahteva le nekaj minut priprave

Petek: Sardele iz pečice

To je super preprost recept, a zelo okusen! Diši po morju, pa vendar si ga lahko pripravimo tudi doma, za kosilo, večerjo ali malico.

image_alt
Sardele iz pečice (VIDEO)

 

Datum Objave: 19.5.2025 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: