Odprta Kuhinja

Črni petek: kuhinjski pripomočki za manj zavržene hrane

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Neverjetno praktični.V trgovini velikokrat kupimo več živil, kot jih lahko pojemo in verjetno ste že prebrali, kako grozovite so številke, ki pričajo o ogromnih količinah hrane, ki jo letno zavrže vsak prebivalec sveta.

A k bolj ekološkemu ravnanju s hrano lahko na srečo veliko pripomoremo tudi sami, v veliko pomoč pa nam bodo pri tem tudi nekateri pametno izdelani kuhinjski pripomočki, ki na takšne in drugačne načine ohranjajo svežino živil.

Letos je ameriška nakupovalna norija, imenovana črni petek, prevzela tudi slovenske nakupovalne centre in marsikateri artikel bo mogoče kupiti po nižjih cenah. Da pa se boste izognili gneči, priporočamo, da popuste izkoristite kar z domačega naslonjača. Za vas smo pripravili nekaj predlogov.

Naprava za vakuumsko pakiranje


Živila se najdlje ohranijo v zamrzovalniku, a ker je prostor za shranjevanje tam omejen, je najbolje, da živila vamkuumsko zapakirate, saj bodo tako zasedla manj prostora in ohranila aromo. Tale pametni strojček lahko ta teden kupite kar za polovico ceneje.

Naprava za vakuumsko pakiranje, 53,99 evrov

ni podpisa
ni podpisa
Opekač z kruh


Verjamemo, da imate tudi vi najraje svež dišeč kruh, a tudi nekaj dni starega lahko malce popečete in uživate v hrustljavem opečencu.

Opekač za kruh, 15,99 evrov

ni podpisa
ni podpisa
Posode za shranjevanje


Ostanke od kosila ali večerje lahko vedno shranite za naslednji dan, zato je dobro imeti pri roki posode za shranjevanje. Nam je všeč tale komplet.

Komplet posod za shranjevanje, 23,99 evrov

ni podpisa
ni podpisa
Koš za recikliranje


Včasih pa nekatere stvari preprosto moramo zavreči, a takrat poskrbimo, da jih primerno recikliramo. S praktičnim košem za smeti, bo to več kot enostavno.

Koš za recikliranje, 146,22 evrov

ni podpisa
ni podpisa
Fotografije: Amazon.de, Unsplash/Nicolas Barbier Garreau

Preberite še: Kdaj ste nazadnje zamenjali gobico za pomivanje posode?

Datum Objave: 24.11.2017 ob 05:11

Več iz te teme:

zavržena hranarecikliranječrni petekugodnonakupovanje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.