Odprta Kuhinja

Dobra velikonočna pojedina

Odpri galerijo
A+   A-
Vse za velikonočno pojedino, ki prisega na tradicionalne okuse in kakovost za najboljšo družbo.
Za veliko noč po dolgem času srečamo tudi tiste sorodnike in prijatelje, ki jih že dolgo nismo. Nestrpno jih opazujemo in preverjamo, ali je čas na njih pustil kakšne sledi, se več smejijo, še vedno veliko govorijo … in predvsem, ali je njihov okus za dobro hrano ostal enak. V Mercatorju sledijo tradicionalnim velikonočnim okusom in spodbujajo pridelavo izdelkov, ki so od nekdaj z nami, ki jih dobro poznamo in se jih nikoli ne naveličamo.

Seveda si velikonočnih praznikov ne predstavljamo brez prekajene šunke. V Mercatorju vam je na voljo gourmet izdelek brez ojačevalcev arom - praška šunka. Pripravijo jo tako, da jo skuhajo, razsolijo, prekadijo in ročno narežejo. Preverjena kakovost, ki ne dopušča nobenega dvoma.  

Postrežete jo lahko z Babičinim kruhom iz Pekarne Grosuplje, narejenem po receptu naših babic. Zaradi kvasnega nastavka bo dalj časa ostal svež in ima odličen okus, mehko in sončno sredico pa obdaja ravno prav hrustljava skorjica.

Bi za glavno jed raje teletino ali piščanca? Iz Perutnine Ptuj prihaja pečen piščanec s tradicionalno marinado »Po ptujsko«, ki vsebuje gorčico, paradižnik in mleto papriko. Piščanec je slovenskega porekla, v Mercatorjevi toploteki pa ga vsak dan sveže spečejo. Čisto malo več časa vam bo vzela priprava mlečne teletine, ki jo bodo veseli vsi gurmani. Mlečna teletina je še posebej sladkega okusa in ekstra mehka.

ni podpisa
ni podpisa
Po glavni jedi je čas za sladico, v kateri morajo biti same kakovostne sestavine. V Mercatorju boste našli orehova jedrca odlične kakovosti, ki se ocenjuje po deležu orehovih polovičk in deležu zdrobljenih orehov. V njihovi ponudbi je kar 80 % celih orehovih polovičk.

Tako, sestavine so, sorodniki vedo, kje vas najdejo, zdaj je treba samo še zavezati predpasnik in razdeliti krožnike.

Naročnik oglasne vsebine je Mercator

Foto: Schutterstock, Pixabay


Datum Objave: 14.4.2022 ob 13:04

Več iz te teme:

velika nočpojedinaMercator

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja