Odprta Kuhinja

En servis, tri praznične mize: sodobni minimalizem (2. del)

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Današnji predlog je pisan na kožo vsem ljubiteljem minimalizma, marmorja in bakra.Prejšnji teden smo vam pokazali, kako na mizi pričarati dekadenco z zlatimi poudarki in vzorcem črnih in belih črt. Tokrat se obračamo k minimalizmu, bolje rečeno: sodobnemu minimalizmu. Ta ne zahteva več popolne izčiščenosti in dopušča več svobode pri izbiri tekstur.

ni podpisa
ni podpisa


Baker in srebro


Zelo dobrodošli so kovinski poudarki; letos so posebno modni takšni v barvi bakra. Belini pogrinjka dodajo dragocen pridih in svečan sijaj. Dovoljeno je druženje kovin različnih barv in tako ni nič narobe, če bakreno vazo kombiniramo s srebrnim priborom. Dragoceno vazo lahko nadomestimo s starinsko izpraznjeno steklenico viskija ali gina in tako v prostor vnesemo nekoliko nostalgije.

ni podpisa
ni podpisa
Pri ustvarjanju minimalistične mize pazimo, da bo barvna shema čim bolj enotna, nevtralna in svetla. Bel porcelan kombinirajmo z belim prtom in prosojnimi kozarci, po želji pa se lahko poigramo z zanimivimi teksturami.

ni podpisa
ni podpisa


Evkaliptus namesto smrečja


Pri izbiri prazničnega zelenja lahko klasično smrečje zamenjamo s trenutno zelo modernim evkaliptusom. Evkaliptus izvira iz Tasmanije, ponaša se s čudovitimi modrozelenimi voskastimi listi in velja za prezimno zimzeleno rastlino. V nasprotju s smrečjem se med sušenjem ne usuje in je enako lep svež ali sušen; poleg tega pa ima prav prijeten svež vonj.

ni podpisa
ni podpisa


Marmor


Marmor, še posebno izvedba bela carrara, velja za enega bolj modnih materialov, na minimalistično praznično mizo pa se zelo poda v obliki podstavkov za kozarce ali vročo posodo. Namesto dragih in namensko rezanih kosov lahko uporabimo vzorce oblog, ki jih je mogoče za majhno ceno dobiti v večjih gradbenih centrih.

ni podpisa
ni podpisa


Mehka svetloba sveč


Eden pomembnejših elementov prazničnega vzdušja je vsekakor svetloba. Siceršnjo razsvetljavo naj nadomesti romantičen soj sveč. Mehko svetlobo sveč lahko kombiniramo s svetlobno verigo, ki zaradi zvezdastih okraskov služi tudi kot dekoracija. Drage sveče iz praznične ponudbe lahko zamenjamo s cenenimi gospodinjskimi svečami, dragocen pridih pa jim dodamo s pomočjo steklenih kupol.

ni podpisa
ni podpisa


Fotografije: Sonja Ravbar

Preberite še: Hit - medenina in baker v kuhinji

Datum Objave: 19.12.2017 ob 08:12

Več iz te teme:

dekormizaminimalizempraznična miza

Naročite se na e-novice:

Nina ŠtajnerAvtor na portalu Odprta kuhinja