Odprta Kuhinja

Izognite se sezoni prehladov s pravilno kuhinjsko higieno

Cute toddler boy washing dishes in domestic kitchen. Child having fun with helping his parents with housework
Odpri galerijo
A+   A-
Ne spustite bakterij v kuhinjo.



Vsi okoli vas kihajo in kašljajo, a z ustrezno preventivo se obelenjem lahko izognete. Na bakterije morate biti še posebno pozorni pri pripravi hrane.

Umijte roke takoj, ko pridete v kuhinjo


Na poti v trgovino ste prijeli marsikaj, kar je pred vami prijel že marsikdo, zato naj bo prva stvar, ko vstopite v kuhinjo, umivanje rok. Tako morebitnih bakterij, ki ste jih nabrali zunaj, ne boste raznašali po kuhinji.

Vsak dan zamenjajte kuhinjsko krpo


Kuhinjska krpa je odlično gnezdo za bakterije, saj je vlažna in izpostavljena različnim kuhinjskim površinam. V obdobju prehladov in drugih obolenj jo menjajte bolj pogosto kot sicer, uporabljeno pa nato prekuhajte v pralnem stroju.

Takoj zavrzite embalažo


Živila prepotujejo dolgo pot, preden se znajdejo na vašem krožniku, zato embalažo, preden jo postavite v hladilnik, obrišite, takoj po uporabi pa zavrzite. Bakterije se tako ne bodo prenašale po vaši kuhinji.

Dosledno odnašajte smeti


Zgornja točka vam ne bo kaj prida koristila, če smeti ne boste odnesli iz kuhinje, zato pazite, da koš izpraznete vsak dan.

Redno brišite kuhinjske ročaje


Za kar najlažje opravljeno delo priporočamo, da si priskrbite vlažne kuhinjske robčke, s katerimi boste v nekaj minutah očistili površine kuhinjskih omaric, kljuk in ročajev.

Razkužite kuhinjske pripomočke


Sploh, če je kdo od družinskih članov zbolel, temeljito razkužite pripomočke, ki jih uporablja več ljudi. Vilice, nože in žlice lahko razkužite kar v pralnem stroju ali pa jih oplaknite pod vrelo vodo.

Dezinficirajte kuhinjski pult


Ker hrano velikokrat položimo na pult, moramo paziti, da bo le ta vedno čist. Priporočamo, da ga v sezoni prehladov obrišete večkrat dnevno.
Preberite še: Kako se ponovno zaljubiti v svojo kuhinjo

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 31.1.2018 ob 08:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: