Jutri v prilogi OK: prva slovenska doživljajska restavracija

Odpri galerijo
A+ A-
Številka bo namenjena slovenski kulinariki.
Mojca Koman je izbrala pet slovenskih jedi, ki bi jih moral znati skuhati vsak: naj vam namignemo. Eden od njenih predlogov je bil več let najbolj bran recept leta.
Pa še dve zanimvi zgodbi: kako je Luka Grmovšek (OsterRob) izsilil, da je japonski mojster naredkl nož za pršut - ki ga tam spoh ne poznajo.
In še ena: Niko Huber je prvi certificirani somelje za vodo v Sloveniji. Z vodo, ki jo stekleničijo na Goričkem, pa se je prebil že na enega od dogodkov filmskega festivala v Cannesu.
Da je letos 220 let, odkar ke izšla prva kuharska knjiga v slovenščini, pa nas je spomnila skupina bohinjskih mladeničev in mladenk, ki so skuhali večerjo po njegovih receptih in bili prijetno presenečeni.
Tiskano OK in časnik NeDelo, kateremu je priložena, lahko naročite tukaj.

ni podpisa
Naslovna fotografija: Uroš Hočevar
Datum Objave: 21.9.2019 ob 08:09