Odprta Kuhinja

Korak, ki popolnoma spremeni krompirjevo solato. Na bolje, seveda!

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Kaj narediti, da bo krompirjeva solata sočna in polna okusa? Dodatki, kot so majoneza, grški jogurt in kisla smetana, tokrat niso odgovor!


Krompirjeva solata je izjemno priljubljena priloga, saj je tako vsestranska. Brez nje si ne predstavljamo poletnih dobrot z žara, prav zdaj pa nas osrečuje ob ocvrtih osličih, dunajcu, klobasah in drugih mesnih jedeh. Pa čeprav je tako pogosto na mizi, se mnogi sprašujemo, kaj delamo narobe, da je tako pusta. Brez tiste prave globine okusa. Takrat začnemo vanjo nenadzorovano dodajati majonezo, ki vedno reši vse težave. A mi se pri ustvarjanju boljših okusov s tem res ne smemo zadovoljiti. Zmoremo bolje, se strinjate?

Preden razkrijemo bistvo, ki vam ga želimo sporočiti, vseeno poudarimo, da je za dober rezultat pomembno, da krompir pravilno skuhamo: v osoljeni vodi, ne lupimo ga, nared pa je takrat, ko bomo vilice brez težav zapičili skozi gomolj. Za odtenek premalo skuhani lahko namreč vse uničijo. Nato odlijemo vodo in počakamo, da para izhlapi in se krompir toliko ohladi, da ga lahko primemo v roko ter olupimo.

Skrivna sestavina, ki vse spremeni


To je korak pri pripravi krompirjeve solate, ki nam je premenil življenje, kot radi opišemo nekaj, kar bistveno spremeni naše znanje ob iskanju pravih odgovorov. Karina Cunder Reščič je ob listanju učbenika ABC kuharstva in prehrane, izdanega pred skoraj dvajsetimi leti, spoznala, da je za najboljši učinek na krožniku ključno krompir preliti s toplo polivko iz juhe ali jušne osnove. Kako dobro se obnese in kaj je treba narediti, smo preverili v video prispevku, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

Če pa se majonezi vseeno ne morete upreti, TUKAJ preverite recept slavne ameriške gospodinje Marthe Stewart, ki v solato rada naseklja še stebelno zeleno in vse skupaj začini z gorčico, kumaricami in čebulo.
Priporočamo še: Ali je čebula, ki kali, strupena


Naslovna fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images
Deloindom.si: 5 preprostih idej za pomladne venčke
Datum Objave: 27.2.2023 ob 09:02

Več iz te teme:

prilogajušna osnovakrompirjeva solata

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.