Odprta Kuhinja

Kuhinjski trend, ki ga s seboj prinaša leto 2021

Odpri galerijo
A+   A-
Bližamo se novemu letu, ki s seboj vedno prinaša novo modo tudi v kuhinje. Takšne bodo v 2021 najbolj moderne.Letošnje leto smo kar lep odstotek časa prebili v kuhinji, najverjetneje dlje kot katero koli leto poprej. Če imamo lepo urejeno, funkcionalno in domačno, smo v njej verjetno preživljali še več časa, saj prijeten ambient vedno doprinese k dobremu vzdušju. In ker prihaja novo leto, ki s seboj poleg neznank in presenečenj prinaša tudi nove modne trende, smo preverili, kakšne kuhinje bodo v prihajajočem obdobju najbolj modne.To seveda ne pomeni, da moramo naročiti novo kuhinjo. Lepota trendov je ravno ta, da narekujejo slog in pogled usmerjajo v prihodnost. Mi pa se lahko po njih zgledujemo, ostajamo zvesti svoji pretekli izbiri ali jo le malce osvežimo. No, priznati moramo, da nam je smer, v katero zavijajo kuhinjske fronte in pulti, zelo všeč, zato spodaj prilagamo nekaj primerov, da si tudi vi malce napasete oči.Kot nekakšna osnova prihajajočih kuhinjskih trendov nam lahko koristi instagram, ki se je do sedaj izkazal kot odlična usmeritev, ko smo iskali navdih. Najbolj priljubljen britanski prodajalec kuhinj Wren Kitchens je kuhinjske trende 2021 napovedal ravno na podlagi ključnikov na omenjenem družbenem omrežju. Preučili so namreč več kot pol milijona instagram objav na to tematiko. Prevladujejo moderne kuhinje in za razliko od preteklih let najdemo manj tradicionalnih in rustikalnih elementov kot prej. V letu 2021 bodo tako v ospredju ostre kuhinje s čistimi in preprostimi zaključki. Nič zavojčkov in zaobljenih robov. Moderne bodo ravne linije.


Pa barve?


V ospredju kot osnova poleg sive ostajata bela in črna kuhinja, novost pa so materiali, s katerimi ju bomo v novem letu kombinirali. Na lesene pulte lahko pozabimo, nov trend namreč narekuje kamnine. Kuhinje 2021 bodo odete v marmor, teraco in granit, kar lahko spremljamo že v zadnjem času, v prihajajočem letu pa se bo to še toliko bolj izražalo.Če pa se vam zdijo kamnite kuhinje prehladne, naj vas pomirimo. V letu 2021 se vračajo tudi kuhinje v podeželskem stilu. Sicer s preprostimi linijami in večinoma v beli barvi, a v kombinaciji s toplim lesom, tradicionalnimi kurišči in krušnimi pečmi. Oh, in še nekaj! Kuhinjski otok je to sezono obvezen.
Preberite še: To o vaši osebnosti pove najljubša skodelica

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 9.12.2020 ob 07:12

Več iz te teme:

kuhinjski trendikuhinje2021

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.