Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK?

Odpri galerijo
A+   A-
Ponovno nas čaka vikend v družbi najbolj slastnega čtiva.Dva v enem. Tjaša in Blaž (Midva kuhava) sta nas tokrat povabila v svojo novo kuhinjo, tako da smo ta članek res dobro izkoristili: iz prve roke smo dobili nekaj nasvetov za opremljanje, pa še pečico smo testirali. Trije novi fantastični recepti, ki rešeujejo to ali ono težavo: med drugim imamo gigantsko palačinko iz pečice, torto brez jajc in čips brez slabe vesti.

Odkrili smo najizvirnejšo slaščico letošnje Sladke Istre. Dobesedno. Grahnit je namreč kamen - edini na svetu, ki ima tekoče zeleno srce - ki bi ga avtorja, mlada kuharja Mišo Jović in Filip Matjaž, postregla tako, da bi gost dobil na mizo kupček pravega kamenja in bi moral tistega, v katerega lahko ugrizne, sam izbrskati. To je hkrati tudi napoved, kaj bosta počela v restavraciji COB, ki bo nadomestila portoroškega Tomija.

Mojca Koman se je tokrat posvetila vprašanju skorjice na kruhu. Tako temljito, da ima za vsak okus pravi odgovor: kaj morate narediti, če hočete hrustljavo in kaj, če vam paše mehka. Iz prve roke, preverjeno in zanesljivo, kot vedno pri Mojci.

Bili smo na prvem mednarodnem prvenstvu Slovenije v BBQ slogu priprave mesa. V petih slikah vam prinašamo tiste prizore, ki so se nam zdeli najbolj posebni. Ujeli smo celo nekdanjega ameriškega veleposlanika v Sloveniji, Josepha Mussomelija, ki pa je sumil, da so ga tja pripeljali samo zaradi fletnega obrazka. Kuhati namreč ne zna.

V kuhinji Mirjam Grilc pa te dni žari kot bi se ves čas kopala v žarkih sončnega zahoda. Obrala je rakitovec, ki raste pred hišo in za bralce OK testitala, kaj se s trpkimi, a z zdravja polnimi jagodami da narediti v kuhinji.

Preberite še: Obvezno branje pred nabiranjem in pripravo gob
Datum Objave: 22.9.2017 ob 14:09

Več iz te teme:

krompirMidva kuhavaBBQtiskana OKMirjam Grilcčips iz pečiceRakitovec

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.