Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Odpri galerijo
A+   A-
Doma ali na morju, poleti nam prija hrana, ki nas osveži in poživi.Sveža zelenjava in sadje, ribe, dobro oljčno olje, kozarec vina in ravno toliko prostega časa več, da se nam ljubi kuhati, spet pa ne preveč. Zato smo v Okusih zbrali nekaj preprostih, a okusnih poletnih idej. Od polente s sardelami in slanino do deviškega kolača s slanim karamelom.

Najboljši prigrizki so tam, kjer se ljudje radi družijo; dejstvo je, da si grižljaja ne pripraviš samo zase, ugotavlja Beba Splichal. Obloženi kruhki v velikosti enega grižljaja so priljubljeni med kuharji in dobro sprejeti v vsaki družbi. Kadar gre za prigrizke, je ustvarjalnost v kuhinji brezmejna. Za prigrizek ni treba biti lačen, gre bolj za majhen užitek. Za trenutek ugodja se lahko tudi bolj potrudimo, skombiniramo okuse in strukture, vzbudimo željo po še in si prislužimo kompliment mmmm, ej, to je res dobro. Prilagamo recept, kako smo si zamislili hudo privlačne poletne tapase.

Čeprav se nam obeta vročinski val, za prav posebno grahovo kremno juho in borovničevo pito nikoli ni prevroče. Več v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

ni podpisa
ni podpisa
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 22.7.2019 ob 07:07

Več iz te teme:

napovednikOkusipoletne jedi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja